- Jeg ønsker å bry meg

Vi har bedt diverse personer om å dele noen ord til ettertanke og oppmuntring i koronaens tid. I DAG: CHRISTOFFER DAHL

Aller først, jeg har ingenting å klage på.

Jeg har ikke store økonomiske problemer, jeg er ikke syk, og ingen av mine nærmeste har blitt det heller. Til tross for mitt manglende klagegrunnlag opplever jeg at denne situasjonen er krevende, og jeg kjenner i hovedsak på to utfordringer om dagen;

Å holde hodet kaldt, og hjertet varmt.

Angående å holde hodet kaldt.

Det blir mye tid med de man er mest glad i om dagen. VELDIG mye tid. Og jeg tipper flere har det som meg, at man går litt på veggen fra tid til annen. Vi gjør alt vi kan for å styre unna coronaviruset, og isolert i eget hus klarer man forhåpentligvis det.
 

Christoffer Dahl
Christoffer Dahl

Da er det vanskeligere å styre unna brakkesyken. Den er i hvert fall til stede i vårt hjem.

Her om dagen ble jeg så lei av krangling mellom barna at jeg dro frem to verktøy fra min pedagogiske verktøykasse. Ingen av disse verktøyene tilegnet jeg meg under tiden som lærerstudent, her er det snakk om selvlagde verktøy. Og selvlagd er dessverre ikke alltid vellagd.

Det første var en idé jeg egentlig kom opp med i juleferien, om å kåre “dagens søsken”. Den av barna som oppførte seg best ovenfor de andre ville vinne prisen og få en premie av et eller annet slag.

Jeg vil ikke ha det sånn. Jeg vil ikke være så selvopptatt, likegyldig og lunka.

— Doff
Det fungerte elendig og jeg skrinla ideen etter dag 1 da de to som ikke vant prisen klikket fullstendig.

Det andre verktøyet var å betale yngstemann for å leke med sin storesøster. Jeg hvisket til han: “Du får 20 kr hvis du leker med storesøster.” Han lekte i 10 minutter før begge kom gråtende ned.

Hun var snurt fordi hun hadde skjønt at han tjente penger på å leke med henne.

Han var sint fordi han mente han fortjente bedre betalt.

Opprørsstemning.

Jeg visste jo at dette ikke var lurt. Det var kortsiktig og enfoldig. Men heit i toppen, og desperat som jeg var, valgte jeg altså denne strategien.

Og jeg vil tro jeg ikke er den eneste som kjenner på visse utfordringer knyttet til et, i overkant, tett familieliv om dagen:)

Over til den andre utfordringen, som nok er viktigere enn den første;

Å holde hjertet varmt.

Jeg sitter, som så mange andre, ganske isolert i eget hus. Ja, jeg får med meg nyheter, og leser om mennesker som opplever stor nød. Men lar jeg det gå NOK inn på meg, her jeg sitter ganske så trygt plassert på Ekeberg?

Jeg kan kjenne på dette ellers og. At jeg ser nyheter fra andre land (trenger ikke gå lenger enn til andre kommuner for så vidt), og ikke klarer å ta det ordentlig innover meg.

Jeg vil ikke ha det sånn. Jeg vil ikke være så selvopptatt, likegyldig og lunka.

Jeg ønsker å bry meg og, om mulig, kunne være til hjelp for noen som trenger det. I alle gode tips og eksempler som popper opp i sosiale medier finnes det noen ting også jeg kan gjøre.

Jeg kan gi penger til gode formål. Jeg kan ringe noen i kontaktlista mi. Jeg kan handle inn noe godt og legge utafor døra til noen. Osv, osv.

Det er i det hele tatt mye jeg kan gjøre. Akkurat hva jeg/man lander på er vel ikke så viktig, men at man faktisk gjør noe, og ikke bare tenker/skriver det.

Her trenger jeg litt hjelp, jeg er ikke bedre enn det. Jeg trenger rett og slett å få noe av varmen i hodet ned til hjertet.

For meg hjelper det ofte å rette blikket opp, på noe som er større enn meg selv, og be om hjelp til det jeg ikke fikser på egenhånd.

Og det gjør jeg nå, først og fremst for meg selv, men også for alle dere Kåffa-venner der ute som jeg savner å se på feltet og rundt hallen. 

«Kjære Gud, hjelp oss til å holde hodet kaldt og hjertet varmt.»

CHRISTOFFER DAHL
Tidligere spiller og ansatt i KFUM. Nå trener for gutter 2009.

LES ANDRE INNLEGG I SPALTEN "HEIAROP TIL HJEMMEBANEN"
Marianne Sundsvalen: Valg, visdom og glede
Eivnd Arnevåg: - Taper sammen, og vinner sammen
Esten O. Sæther: - I dag ville Karl Fredrik spilt «Seier’n er vår»
Per Anders Nordengen: - Nå trenger vi en himmel over livet
Helga Haugland Byfuglien: - «Frykt ikke» står over 100 ganger i Bibelen
Per Arne Dahl:- Trenger noe som er større enn oss selv

Annonse fra Obos-ligaen: