- Nå trenger vi en himmel over livet

Vi har bedt diverse personer om å dele noen ord til ettertanke og oppmuntring i koronaens tid. I DAG: PER ANDERS NORDENGEN

”En klubb for livet”, er Kåffas visjon. Og i disse uvirkelige dagene handler det virkelig om livet.

Ikke om livet på fotballbanen eller i kamp om mål. Men nå handler det om livet i hele sin bredde, - med usikkerhet og frykt. i løpet av kort tid har koronaviruset snudd livet opp-ned. Vi er hjemme fra skoler og arbeidplasser. Treninger og fotballkamper er avlyst, og vi kan ikke være sammen som vi er vant til. 

Per Anders Nordengen. Foto: Calle Huth / Studio Illegal
Per Anders Nordengen. Foto: Calle Huth / Studio Illegal

Nå er livet truet, og det er ikke rart om mange kjenner på frykt og utrygghet. ”En klubb for livet” handler også om å være noe for mennesker når livet har blitt som det er.

Ledelsen i klubben sender med dette et heiarop til dere der hjemme som i disse vanskelige tidene tar dere av dere selv, av barna og ungdommene.

"En klubb for livet" med kristent verdigrunnlag ønsker også å sende en hilsen til dere på hjemmebane om Gud midt i dette livet. Han vil ikke det vonde, men Han er med oss og gir styrke også når livet er vanskelig.

Nettopp nå trenger vi en himmel over livet, et håp i håpløsheten, en ro i uroen, noe fast i alt det uvisse.

— Per Anders Nordengen
I kirken sier presten: ”Fred være med deg”. Det betyr ikke at vi skal slippe uro, frykt, sykdom eller ufred, - men det betyr et løfte om Guds nærvær og omsorg i alt som livet innebærer. Og i dag betyr det et løfte om at Gud er nær i de vanskelighetene koronaviruset har ført til hos oss alle. Gud som er hos oss i alt livet innebærer.

Nettopp nå trenger vi en himmel over livet, et håp i håpløsheten, en ro i uroen, noe fast i alt det uvisse. Derfor som en hilsen fra klubben for hele livet;

Guds fred og Hans nærvær være med oss alle på en spesiell måte i disse dager, - både alle vi i vårt land og ikke minst alle mennesker som lider enda mer over hele Guds jord.

”Gud, forbarm deg over vår verden. Frels oss fra det vonde. For nå er det mange som har det vondt. Amen. ”

PER ANDERS NORDENGEN
Prest, foredragsholder, forfatter 


LES ANDRE INNLEGG I SPALTEN "HEIAROP TIL HJEMMEBANEN"
Helga Haugland Byfuglien: - «Frykt ikke» står over 100 ganger i Bibelen
Per Arne Dahl:- Trenger noe som er større enn oss selv

Annonse fra Obos-ligaen: