- Vi har god selvtillit

Isnes før Sogndal.

I morgen fortsetter kampen om playoff-plassene, og denne lørdagen er det Sogndal som tar imot KFUM. Gjestene er i storform og har ikke tapt en kamp siden 25 september. 

Hjemmelaget derimot har tapt tre av sine fem siste kamper. Dette til tross for at de ligger på tredjeplass på tabellen. 

- De er fortsatt et topplag i ligaen. Jeg regner også med at det er et revansjesugent lag, etter de tapte her på parkeringsplassen, som Bakke kalte den, forteller hovedtrener, Jørgen Isnes. 

Sogndal kommer nå fra et surt hjemmetap mot Lillestrøm, sist Onsdag. Der ble stillingen 0-1 og Fugla tok med seg alle poengene hjem til Åråsen. 

- De ønsker nok å revansjere det, så det blir en tøff kamp på Fosshaugane, forteller Isnes.

Gode mot de beste
Kåffa har bitt fra seg godt på bortebane mot de beste lagene denne sesongen. De vant mot Ranheim og spilte uavgjort mot både Åsane og Tromsø. 

- Vi håper ikke vi skal være noe dårligere mot Sogndal. Vi slet borte mot topplagene i fjor, men det har vi klart å snu i år, forteller treneren og legger til:

- Også har vi tapt for mange kamper mot lagene som ligger bak oss på tabellen, men sånn er OBOS-Ligaen, det er tett og jevnt.

Optimistisk
Men Isnes er optimistisk før morgendagens storoppgjør:

- Jeg tror Sogndal står godt til oss. Vi har møtt de tidligere i år, og da vant vi 4-1, men så vet jeg at kampen i morgen blir ikke seende ut på samme måte. 

Og nettopp Sogndal var sesongens første storseier for KFUM. Tavakoli startet kampen med hattrick etterfulgt at et mål av Agouda. 

- Det blir vanskelig å gjenskape det. Vi er fornøyd så lenge det blir tre poeng, forteller Isnes. 

Tilbake fra skade
Det er også noen gode nyheter for laget fra Ekeberg. Deres eminente høyreback, Dadi Dodou Gaye er endelig tilbake fra skade, og er med laget til Vestlandet. 

- Jeg synes det er veldig gledelig å se alle spillerne som har vært lenge ute med skade, som nå kommer tilbake. De har lagt ned et godt stykke arbeid, så all skryt til både fysio og hele teamet rundt som har gjort at han er tilbake, sier Isnes.

Og det er ikke bare Gaye det er gode nyheter rundt, for Tore André Sørås er også på vei tilbake etter et langt skadeavbrekk. 

- Tore begynner å nærme seg han også, så det tyder på en god treningskultur her, det er jeg veldig glad for, forteller Isnes. 

Med spillerne som er tilbake fra skade, har det vokst seg et luksusproblem for Jørgen Isnes. Kåffa har nå en veldig bred tropp, med flere gode alternativer i alle posisjoner. 

- Det er tøft å ta ut laget nå. Men så har det vært et tett kampprogram, så man må se litt på totalbelastningen også. Så noen endringer vil det bli til i morgen, svarer Isnes på spørsmål om luksusproblemet og legger til:

- Luksusproblem på slutten av sesongen er jo ideelt, men så vil det nok dukke opp noen skader og karantener utover også. 

Kampen om poengene
KFUM ligger nå på sjette og siste playoff-plass om Eliteserie spill. Det er en tøff kamp om poengene i hver eneste kamp, og det er mange som kjemper om plassen de nå innehar. 

- I morgen vil dere se et Kåffa-lag som ønsker å være gode med ballen, samtidig som vi må variere på presshøydene våre godt. Vi må også være klar på styrkene til Sogndal, noe gutta vil være klar over i løpet av dagen og morgendagen, forteller Isnes. 

Han legger til at han ønsker at de skal styre kampen, men at de må være mer fremoverrettet og ha mer tempo når de har muligheten, enn det de var mot HamKam.

- Jeg har stor tro på tre poeng. Det er sånn det har blitt i gruppa, vi har god selvtillit, forteller Isnes.

LES OGSÅ:
Poengdeling mot HamKam
Stopperkjempen sikret tre poeng
- Takk til alle som bidrar!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter