Tung kveld mot Godset

Simen ga oss poenghåp med sin scoring, men vi må fortsatt vente på første seier i Eliteserien. Gjestene straffet oss hardt på Intility.

KFUM-STRØMSGODSET 1-3 (0-2). Det var dagen for å ønske Jørgen Isnes «hjem» til KFUM, men det sto ikke i kampplanen til Johs at vår tidligere hovedtrener skulle få en så hjertelig velkomst.

For det var et tafatt KFUM-lag som åpnet kampen på Intility.

Gjestene fra Drammen fikk lett spillerom og takket for det ved at Ulland Andersen sto i enden av et angrep der han relativt enkelt kunne dytte ballen i nettmaskene allerede etter sju minutter.

Dermed var vi under for tredje gang på rad i Eliteserien. Trøsten der og da var at vi har kommet tilbake både mot HamKam og Kristiansund.

Hardt straffet
Også denne gangen skulle vi klare å løfte spillet vårt. Den neste halvtimen hadde vi mye ball, men klarte ikke å bryte gjennom. Dermed ble det med småfikse kombinasjoner rundt 16 og noen skuddforsøk som ikke klarte å sette Godset-keeperen på de helt store prøvene.

I stedet skulle vi bli straffet hardt i den andre enden noen minutter før det var tid for pause.

Vi klarte ikke å rydde unna en ball i boksen og dommeren fant ikke grunn til å blåse på den høye støvelen som vippet Stengel til sjansen som han satte i mål for 0-2.

Nå skulle vi ikke bare hente inn én scoring, men måtte putte på minst to ganger på et godt organisert Isnes-mannskap for å få med oss noe hjem igjen til Ekeberg.

Simen-scoring
Etter en halv andre omgang med lite action, gjorde Johs tre endringer. Inn med Mame Mor Ndiaye, David Hickson og Sverre Hakami Sandal. Ut med Johannes Nuñez, Remi-André Svindland og Haitam Aleesami.

Sistnevnte debuterte i obligatorisk KFUM-kamp og spilte sin første match på toppnivå i Norge siden 2012.

Trippelbyttet ga raskt uttelling.

Og det var en av våre mest aktive i denne kampen som tok scoringsansvar: Simen Hestnes.

Vår nummer 8 fikk ballen ut fra feltet, dro seg fri og dunket inn scoringen som for alvor tente poenghåpet med venstrefoten.

I minuttene som fulgte var det grunn til å sette seg litt lengre fram på plastsetene. Godset la seg godt ned i den mørkeblå ramma og gutta i rødt og hvitt meldte seg på en etter en.

Punkterte kampen
Simen prøvde seg igjen, og da Nosa like etterpå dro seg inn omtrent der han bøyde den inn mot HamKam, ante vi ny nettsus. Det ville ikke gjestenes keeper være med på og fikk akkurat nok hanske på kula til å gi en corner.

Etter en frisk KFUM-periode sluknet det litt, og gjestene fikk mer kontroll igjen.

Og i stedet for et nytt KFUM-mål så ble vi igjen straffet av Stengel. Emil Ødegaard reddet det forsøket fra Godset-kapteinen, men nedfallsfrukten kunne Stengel enkelt sette i åpent garn.

Dermed var kampen i realiteten punktert og lufta gikk ut av KFUM-gutta som så gjerne skulle brukt kvelden til å sikre historiens første trepoenger i Eliteserien.

Den må vi dessverre vente på. Til helga prøver vi oss igjen, borte mot Sarpsborg 08. Så skal vi ønske Brann velkommen til Oslo helga etter (billettene legges ut kl. 12 på torsdag).

Og da skal vi også hjem igjen til Ekeberg på et oppgradert KFUM Arena. Det kan vi alle fall glede oss til, selv om siste dans på Intility for i år ikke ble som vi hadde håpet på.