Historisk seier i Sarpsborg

Nunez og Nosa ga oss to flotte scoringer med det som etterhvert ble en fortjent seier, og den første noensinne i Eliteserien.

Sarpsborg - KFUM 0-2 (0-2). Etter tre fintspillende kamper var guttene klare for årets første trepoenger på en vanskelig bortebane i Sarpsborg. Det skulle det fort vise seg å være store muligheter for.

Kampen begynte som de tre foregående. Med et press fra motstanderlaget, og Sarpsborg spilte seg til noen sjanser.

Dette avtok sakte, men sikkert etter 10 minutter og strukturen begynte å sette seg for KFUM - og vi hadde ikke havnet bakpå som de foregående kampene.

Derimot var det vi som skulle ta første stikk. Robin var oppmerksom og stjal et innkast, og satt opp Nunez som satte den elegant i lengste. Johannes som virkelig begynner å finne formen etter et langt skadeavbrekk i vinter.

Doblet ledelsen
Etter scoringen bølget spille frem og tilbake med noen halvsjanser for begge lag. Emil hadde vist sin eminente høyrefot ved flere anledninger tidligere i omgangen, men det kom ikke de store sjansene ut av det. På overtid derimot hadde Nunez startet tidlig, og med en quarterback pasning tatt ut fra læreboka kommer Nunez alene gjennom, men sentrer på åpent mål til en Nosa som enkelt kan sette 0-2.

En første omgang som bygger på flere ting fra de foregående kampene, men hvor vi også får vist frem kampånden våres i positiv grad.

Laginnsats og holder nullen
De første ti minuttene var det forventet og se et heltent Sarpsborg lag, men istedet så er det KFUM som viser gode takter første 10 minuttene. Vi kommer til sjanser, og er nære ved å sette 0-3 ved flere anledninger.

Vi gjør et spillerbytte etter 58 minutter hvor Sverre går ut med gult kort og meget god innsats for Remi som akkurat har signert ny kontrakt.

Etter 72 og 76 minutter gjør vi to nye med målscorer Nunez og Shola ut for Teo og Lassen.

I disse minuttene skjer det svært lite foran noen av målene, hvor Sarpsborg har mye ballen, mens vi kontrollerer med å ligge dypt og satser på kontringer.

Kampen ebber ut med noen halvsjanser som lander inn i vår sekstenmeter, men våre forsvarere og Emil gjør en heltemodig jobb og holder Sarpsborg på en armlengdes avstand og vi kontrollerer inn seieren utover de seks tillagte minuttene.

Dette var KFUM sin første seier på øverste nivå i Norge, og noe hele klubben kan være stolte av.

Om en uke prøver vi oss på en ny Eliteserie-kamp. Den første på Ekeberg og KFUM Arena. Kampen er mot Brann, kl.17.00 og er utsolgt.