Nye grep skal gi ny utvikling

Trener Isnes har festet blikket på en ny sesong. Mandag starter oppkjøringen for fullt.

Mandag starter a-laget opp igjen med fellestreninger. Etter det som i fjor ble tidenes lengste preseason, kan det ligge an til tidenes korteste nå. I dag er det 80 dager til 2. påskedag og seriestart i OBOS-ligaen. Her er Isnes sine tanker før treningsarbeidet går i gang for fullt over helgen:

Mandag starer vi opp med treninger igjen. Vi gleder oss virkelig til å komme i gang.

I skrivende stund har vi 21 spillere på kontrakt i a-stallen. Nye ansikter foreløpig er Aaron Kiil Olsen fra Bærum og Vegard Holsæther fra egen juniorstall. Eller gleder vi oss over at Tore Sørås er tilbake for fullt og at Rahul Sharma (2003), som ble tatt opp i stallen for to år siden, så smått er tilbake fra mange skader. Jonathan Ådlandsvik (2003) vil være en del av årets keeperteam på a-laget. I disse dager jobbes det også med de siste resigneringene fra 2020.

Dette viser helt klart at vi som lag og klubb har tatt noen steg. Mange er allerede på plass  og det blir en god kontinuitet fra fjoråret. Samtidig som det tas opp egne spillere, vil to juniorer hospitere fra starten av (Aksel Potur 2002 og Birk Martinsen 2002). Det kan komme nye og flere signeringer. Resigneringene vil avgjøre mye av den logistikken, men det er naturlig at det i tiden fremover vil være prøvespillere innom.

Det er fortsatt ikke avklart hvor vi skal spille årets hjemmekamper, i og med arenaprosjektet. Usikkerheten her gjør også at treningskampene er lagt på bortebane. 

Klubb og trenerteam har jobbet i retning av at vi kan trene noe tidligere enn sen ettermiddag. I 2020-sesongen fikk vi til en tidlig trening, fredager klokka 0900. I 2021 vil dette bli videreført, samt at laget får noen tidligere treninger på ettermiddagen. Laget vil trene 1530-1730, og to av disse øktene vil inneholde felles styrkeøkter. Med disse grepene, nærmer vi oss det som er normalen i dagens toppfotball. Treningsuken blir rimelig fast med fellestrening mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag, og individuell trening og rolletrening på tirsdag formiddag.

Nytt av året vil også være at vi tar i bruk GPS-trackere. Det vil gjøre det mulig å registrere antall km lagt ned i trening/kamp, samt antall maks aksjoner. Her vil det være lettere å se for både individ og lag om man treffer både på intensitet og belastning i trening, og vi får et verktøy som gjør det lettere å kunne justere treningsarbeidet. På denne måten kan vi enklere sammenligne oss med det som gjøres på høyere nivå, og vi får noe å strekke oss etter. Vi har god tro på at dette vil være et løft i treningsarbeidet.

Trenerteamet og støtteapparat inneholder per dags dato: Jørgen Isnes (hovedtrener), Johannes Moesgaard (ass), Anders Lübeck (ass), Daniel Fredheim Holm (logistikkansvarlig), Fredrik Talsnes (fysio) og Nikolai Venedik (keepertrener). Samtidig er det gode hjelper rundt på noen områder. Andreas Hollingen og Steve Smith har vært behjelpelig på oppfølging av skadede spillere og opptrening, samt individuell oppfølging av styrketrening. På analyse har vi hatt hjelp av vår G06-trener Mathias Solstad. Det er et solid trenerapparat hvor alle er hardt arbeidende og har et sterkt ønske om utvikling.

Mer om a-laget:
- En maskin for å være i hans unge alder
Best i by´n - og best i bydelen
En klubb til å kjenne igjen

De siste årene har det økt med arbeidsoppgaver rundt laget. Vi har fortsatt Dag Magelsen som sjef for støtteapparatet. Mens Guttorm Lende gjør en utsøkt jobb når det kommer til reise og utstyr. Når oppgavene ble mange, har det kommet inn nye fjes i apparatet. Dag har fått med seg Terje Pettersen, Jan Petter Riis og Odd Arne Tingnes. Her er det fortsatt ledige plasser, så er det noen som synes det er morsomt å være på innsiden av a-laget + litt arbeidsoppgaver, så rop ut.

Ved oppstarten vil alle spillerne teste seg for covid-19. I tillegg så fortsetter registrering av hvordan spilleren føler seg morgen og kveld. Med andre ord går vi inn i mye av den samme treningsprotokollen som var der i store deler av sesongen 2020. Vi krysser fingrene for bedre tider sånn sett og oppfordrer oss alle til å følge smittevernsreglene slik at vi kommer oss videre.

Vi er så klare som vi kan få blitt. 2020-sesongen er godt evaluert - nå ser vi fram til 2021-sesongen!

Jørgen

Fått med deg nettserien AVSPARK 2021?
- Vi skal stå kampen ut
Ved oppstart av nytt år
Talentene vs talentspeiderne
 

AVSPARK

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter