- Gjort oss ferdig med en tøff start

- Vi kommer til å se et Kåffa-lag med god progresjon og sterkere resultater i tiden som kommer, sier Isnes etter tapet i Ålesund.

Jørgen Isnes og KFUM fikk ikke med seg noe som helst hjem fra kampen i Ålesund. Fasit etter tre kamper er dermed ett poeng.

Det er selvsagt et godt stykke unna det en hadde forventet, samtidig visste vi at det ville bli en røff start. Med to av ligaens vanskeligste bortekamper – på dårlig underlag mot en god Jerv-utgave og mot opprykksfavoritt AAFK – og med hjemmekamp mot et gjerrig og godt organisert Hamkam i de første tre.

- At det forventes tre poeng av oss i en kamp mot Aalesund, tyder på at vi er i et ambisiøst miljø. I denne runden har vi hyllet bredden, og hvis vi ser inn i vårt lag i dag har vi flere spillere med 3.divisjon eller 4. divisjon for kun noen år siden. Det er ambisiøst det vi setter som mål. Men det er deilig å ha noe å strekke seg etter, sier Isnes.

Ull/Kisa neste
I 2019 sto vi med ett poeng etter å ha møtt Sandefjord, Start og Kongsvinger i de første tre. Også da hadde vi scoret kun ett mål på de første 270 minuttene med OBOS-spill.

- Slike perioder kommer i OBOS. Nå tenker vi at vi har gjort oss ferdig med en tøff start, og skal stå klar på Intility om en uke mot Ull/Kisa. Da har vi hatt et par fridager, og fått trent godt.

At det blir tett og jevnt i OBOS-ligaen er ingen overraskelse. Det handler om å vippe de jevne kampene til sin fordel, sette muligheten når en får sjansen og - ikke minst - å være skarp og god på dødballer, både for og mot. Så langt er fasit tre dødballmål imot, og ett den riktige veien.

Mot Aalesund søndag, mener KFUM-treneren at det var en hel del som lugget.

- Vi får en trøblete start. Vi sliter med å flytte beina godt nok og er fryktelig upresise i det direkte spillet vi hadde lagt opp til i starten av kampen. Vi er heldige som ikke ligger under før det var spilt 30. Avslutningen på omgangen er vår beste periode. Her er det sjanser og tilløp til sjanser, men det blir noe tafatt over det hele. Vi har god kontroll i 2.omgang frem til dødballscoringen. Da blir det vanskelig, og vi må åpne oss enda mer gjennom at vi tar litt sjanser, sier Isnes.

Varsler bedre tider
Den største skuffelsen på Color Line stadion denne ettermiddagen var utvilsomt måten baklengsmålet kom på:

- Jeg er utrolig skuffet over å slippe inn et identisk mål som mot Hamkam, som gjør at vi nok en gang må jage. Det er tungt å se ting vi har trent på og snakket om, ikke blir håndtert godt nok. Det var noe seigt og trått over oss i denne kampen.

Men tre runder inn i ligaen, tror han det handler om justeringer – og tid – før vi vil se et ganske annet KFUM-lag.

- Vi har periodevis et godt grunnspill, men har manglet nok råe bevegelser foran og rundt ballfører. Det har blitt for safe og tidvis for sakte. Jeg er ganske så sikker på at vi kommer til å se et Kåffa-lag med god progresjon og sterkere resultater i tiden som kommer. Såpass kjenner jeg gutta, sier Isnes med et smil.

Også skadesituasjonen ser stadig lysere ut. Søndag fikk både Bilal og Lindquist sine første serieminutter for året.

Annonse fra Obos-ligaen: