- Har ikke fått den starten vi håpet på

Men Sortevik minner om at vi sto med ett poeng etter tre kamper også i 2019.

AALESUND-KFUM 1-0 (0-0). KFUM og Aalesund sto sammen om markeringen HELE BREDDEN NÅ før kampen i Ålesund.

På banen var det imidlertid to lag som skulle kjempe mot hverandre. Opprykksfavoritt AAFK ville slå tilbake etter tap sist, mens Kåffa jaktet årets første seier.

Aalesund startet friskt og kom seg til flere store sjanser i starten av kampen. Alle med spissen Torbjørn Agdestein som avslutter, og alle med godt utfall for KFUM.

Utover i omgangen kom Kåffa mer med og like før pause kunne vi tatt med oss en ledelse inn til pausepraten da Tore dro seg inn i feltet og satte opp Dodou som hadde tatt turen inn i boksen fra motsatt side. Dessverre ble avslutningen blokkert.

Avslutningen på omgangen skapte imidlertid litt KFUM-optimisme før de siste 45.

Dødball-mål igjen
Etter hvilen var det igjen hjemmelaget som startet best, men vi sto imot.

Helt til det kom en situasjon som ikke var helt ulik det som sendte oss under mot Hamkam for noen dager siden:

Da det var spilt drøye timen, svingte Aalesund et frispark inn i feltet. Der var denne Agdestein igjen, og denne gangen ble keeper Knut satt sjakk matt og hjemmelaget tok ledelsen. 

Noen minutter senere kunne vi vært like langt igjen. Philip gjorde godt forarbeid på venstresiden. Innlegget havnet til slutt hos Remi, men på halvspretten ble ballen satt til side for mål.

- AAFK vinner fortjent
Nærmere kom vi ikke denne ettermiddagen i Ålesund. Hjemmelaget på sin side var nær nummer to på overtid, både en og to ganger. Stoppet av en glimrende Knut i mål. 

- Vi sliter med å skape nok i andre omgang. Vi slipper inn et drittmål på dødball i denne kampen også, og så klarer vi ikke å opprettholde trykket. Vi må ha et høyere balltempo, med hardere trøkk i boksen, sier kaptein Sortevik til Discovery+ etter kampen.

Dermed må vi fortsatt vente på sesongens første seier, og sesongens første spillemål. 

- Vi har ikke fått den starten vi hadde håpet på, men vi sto vel med det samme for to år siden, og da ble det en fjerdeplass, minnes Sortevik.

Trener Jørgen Isnes var lite fornøyd med sitt lags prestasjon i dag.

- Aalesund vinner fortjent. Vi gir fra oss alt for mye i dag, både målsjanser, ball og rom. Det var ikke noen god versjon av KFUM det her. Utrolig at vi slipper inn et nesten likt mål som mot Hamkam. Det gjør meg trist, sier KFUM-treneren til Discovery+.

Neste sjanse kommer 31. mai, hjemme mot Ull/Kisa. Da satser vi på at årets første trepoenger sitter.

 

Annonse fra Obos-ligaen: