- Viser karakter hos gutta

Etter å ha fått dårlig betalt for gode prestasjoner i lengre tid var det ekstremt deilig å ro i land seieren på en dag hvor vi ikke presterte på vårt beste. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Etter en tøff kamp i Tromsø var hovedtrener Johannes Moesgaard meget fornøyd når han fikk med seg alle tre poeng hjem i bagasjen.

- Vi har snakket mye om at vi må lide litt og være på "jobb" i perioder. I 1. omgang sliter vi, men vi kommer oss til pause på 0-0, noe jeg er fornøyd med. Når det står uavgjort til pause har man alle muligheter.

Og muligheten kom raskt! En retur landet i føttene til Jonas Hjorth som satt opp Johannes Nuñez ved 16-meter streken. Vår formspiller sendte kula langs bakken, forbi to forsvarsspillere og i mål. Dette var da 5 minutter inn i den andre omgangen, etter at Tromsø lenge hadde dominert.

Kort ledelse

Noen minutter senere kom en langvarig VAR-protest fra hjemmetribunen som gjorde at spillet ble stoppet i ca 7 minutter. På et tidspunkt vurderte dommer å stanse kampen, men heldigvis kom vi i gang igjen.

Etter en lengre periode med venting var det Tromsø som kom best ut av startblokkene denne gangen. Mo Lion Njie var uheldig og sendte en pasning rett i fanget på en TIL-angriper.

Hjemmelaget rullet så opp et angrep på sin venstre side og slo et innlegg på bakerste stolpe hvor Lasse Nordås vant sin duell. Han headet ballen perfekt ned til Jakob Napoleon Romsaas som på enkelt vis satt den i vårt mål. Dermed var vår ledelse av det korte slaget.

Tromsø fortsatte så med å kontrollere kampen på en dag hvor lite stemte i vårt angrepsspill. Dette resulterte dog ikke i så mange store sjanser for hjemmelaget, selv om Romsaas bommet alene med vår keeper midt i den andre omgangen.

Payback

Når hjemmelaget ikke klarte å omsette det lille de skapte var det et dødelig effektivt KFUM-lag som viste hvordan det skal gjøres! Mo Lion Njie som var involvert i vårt baklengsmål gjorde opp for seg da han stanget et innlegg fra Johannes Nuñez i mål. Gleden var enorm for vår midtstopper som ble byttet inn i pausen.

Etter dette ble minuttene lange, veldig lange, frem til kampens slutt. Dommeren la til hele 14 minutter pga VAR-protestene noe som betød at kampen ble spilt over to døgn! Men før vi passerte midnatt fikk alle profeter hjertet i halsen.

Barry som så ut til å komme alene med vår keeper Emil gikk overende i straffefeltet etter lett kontakt bakfra fra Ayoub Aleesami. Dommer så først ut til å ta fløyta mot munnen, men valgte til slutt å ikke dømme straffe. Dette var det eneste Tromsø skapte i overtiden før dommer til slutt valgte å blåse av kampen, natt til søndag.

Jubelscenene etter kamp tydet på at dette var en ekstremt etterlengtet seier etter en periode hvor man har fått dårlig betalt for vesentlig bedre prestasjoner.

- Dette viser karakter hos gutta. Fotball handler om å bikke marginer i sin favør. I de andre kampene har vi ikke fått de poengene vi fortjente, så i dag var det deilig å ta med seg seieren. Dette er noe å bygge videre på! Sa Johannes Moesgaard på flyet hjem fra nord.