Kan glede oss til NM-kvartfinale mot Stabæk

Medhold i ankeutvalget også, men boten hevet til kr. 200.000.

På grunn av at det ble brukt en spiller som ikke var spilleberettiget i 3. rundekampen mot Sogndal har det vært knyttet usikkerhet rundt vår videre cupdeltakelse etter at Påtalenemnda anmeldte saken til NFFs doms- og sanksjonsutvalg.

Vi kunne tidligere i sommer glede oss over at vi ble hørt i Domsutvalget, men der ble vi ilagt en bot på 100.000 kroner. Denne beslutningen ble imidlertid anket av Påtalenemnda.

Nå er konklusjonen fra NFFs ankeutvalg klart.

I avgjørelsen framgår det at de ikke ser grunnlag for at KFUM-kameratene skal miste plassen i cupen, men at de derimot hever boten til kr. 200.000.

Pål Kleven, som har prosedert saken sammen med Mats Aas Larsen, i Advokatfirma Kleven & Kristensen sier han er tilfreds med at både  doms- og appellutvalget i NFF har lagt avgjørende vekt på våre argumenter om at det ikke er riktig å diskvalifisere KFUM fra NM.  

Daglig leder i KFUM-kameratene, Thor-Erik Stenberg, er glad de nå kan legge denne saken bak seg.

- Vi har hele veien vært innstilt på at vi skulle spille videre i cupen, og nå kan vi også se fram mot det i en sesong som allerede er historisk for oss. Boten vi har fått er ikke ubetydelig for oss som klubb, og er meget høy i norsk fotball-sammenheng, men den får vi bare ta, sier Stenberg.

Kvartfinalen mot Stabæk spilles 6. oktober. Vinneren av denne kampen møter vinneren av kampen mellom Vålerenga og Fredrikstad!

Les hele beslutningen her.

<em>Kaptein Robin Rasch og gjengen kan se fram mot en spennende høst - både i serie og cup. Foto: Paul S. Amundsen / NTB</em>
Kaptein Robin Rasch og gjengen kan se fram mot en spennende høst - både i serie og cup. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter