- Avgjørende å få denne hjemmeseieren

Og i kveld feirer Johs med litt analyse.

KFUM-RBK 1-0 (0-0). Dønn sliten. Lettet. Stolt. 

- Det er ikke godt å si om en blir eldre eller yngre av slike opplevelser, sier KFUM-trener Johannes Moesgaard.

Det er litt over en time siden han kunne strekke armene mot den blå himmelen over Ekeberg. Nå sitter han i klubbstua og puster ut.

Der satt den endelig. Hjemmeseieren som det har vært snakket om, som han har lengtet etter.

Da kunne det nesten ikke passet bedre enn at den kom mot Rosenborg. Opplevelsen på Lerkendal 16. mai ble et gjennombrudd for han og gutta hans i møtet med de store i Eliteserien. I dag ble det et nytt gjennombrudd med tre poeng på Ekeberg.

- Nå er vi ferdig med det maset. Det føles som helt avgjørende at vi fikk denne nå, slik at vi ikke kom inn mot Tromsø-kampen og følte at vi måtte ta den. Vi måtte ta denne seieren, sier Johs.

Han irriterte seg litt over at de ikke fikk mer ut av førsteomgangen. Ja, RBK hadde en i kassa tidlig i omgangen som ble annullert, men i resten av omgangen følte han at det lå noe der på gaffelen. Som gutta ikke helt forsynte seg av.

- Jeg sa til gutta at her er det lite som skal til. Vi har noe på gang, sier Johs.

Og etter pause fikk han svar på tiltale. 

- Vi er gode i starten av andre omgang. Vi er gode i spillet før straffen der, og så fortsetter vi etter scoringen.

Men så kommer utvisningen til Haitam som endret premissene. Da var han glad han nylig hadde hentet Dodou på lån. KFUM-veteranen gikk inn og løste oppgaven perfekt.

Obi kom inn og la ned sprintmeter. Sverre kastet seg inn med sine klyv og bidro med kraft og solid boksspill. Remi stupte inn med energi og gjorde jobb for å forstyrre RBK i deres oppbyggende spill før ballen ble lempet inn i boksen.

Der sto som regel Mo og Ayoub og stanget unna, eller en Emil som erobret luftrommet.

Fra sin hvite klappstol ved siden av benken kunne Johs konstatere at Rosenborg ikke skapte all verden. Det vil si; han får sett det når han ser igjen kampen i kveld. For tidvis så han mer ned enn opp. Og etter å ha fått det gule kortet av dommeren, var han redd han kunne komme til å koke over.

Dermed kunne han til slutt ta til seg jubelen. Og skryte av gjengen som nok en gang skapte dager som dette.

- Jeg er så imponert. Vi er ikke her for å være her. Vi er her for å vise oss fram. Ta del i Eliteserien. Vi skal gi alt og ville være den beste utgaven av oss selv. Om vi taper, da, så greit nok, men om vi gir alt så vil vi få dager som dette, sier Johs.

Og feiringen? 

- Nå skal jeg dra hjem, og gi datteren min en klem. Deretter venter det nok 90 minutter med analyse av RBK-kampen slik at vi er klare for å gå på jobb igjen i morgen, sier Johs.

For selv etter full pott mot RBK og 26 poeng på tabellen, er ikke sjefen mett. Fordi han elsker å skape øyeblikk som vi fikk servert på KFUM Arena i kveld.

<em>Johs og Daniel hadde litt å snakke om etter første omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB</em>
Johs og Daniel hadde litt å snakke om etter første omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter