- Jeg kommer til å stramme opp gutta litt

Hardt straffet av Tromsø. Gjestene scoret på sin eneste avslutning på mål da vi tapte for første gang på halvannen måned.

KFUM-TROMSØ 0-1 (0-0).For en uke siden kom endelig den første hjemmeseieren, og det mot selveste RBK. I dag handlet det om å plukke en trepoenger til. Mot TIL.

Gjestene kom til Ekeberg med europaspill i beina, noe KFUM-gutta håpet å utnytte.

Slik gikk det ikke da Tromsø scoret kampens eneste mål drøye ti minutter før full tid.

I en kamp der vi hadde mye ball, hadde flest sjanser uten å glitre, så føltes det som poeng tapt.

- Vi har slitt med å vinne kamper der vi har mye ball. Det er litt irriterende, og da feiler man på et individfeil til slutt, sier en skuffet trener Moesgaard til TV2 etter kampen.

- Vi er klart bedre enn Tromsø her ute i dag, men ikke effektive nok. Vi må klare å ta denne matchen. Skuffende, synes jeg,

Nesten på Amin-volley
Etter en første halvdel av omgangen der KFUM hadde mest ball, men der produksjonen av innhold til høydepunkt på TV2s rundeoppsummering var totalt mangelvare, ble det litt mer å sette seg fram på stolen for det siste kvarteret. Blant et par dødballer som ble headet videre og et par ok skuddforsøk.

Virkelig severdig ble det først da Amin Nouri tok godt vare på et innlegg fra David Hickson. Et kjærlig medtak på brystet ble fulgt opp med bra klem på en volley.

Dessverre gikk kula rett på Tromsø-keeperen.

En inspirert Ayoub Aleesami dro seg lekket fri på høyrekanten, men dessverre holdt ikke innlegget samme klasse.

Dermed ble pausepraten tatt på samme stilling som da dommeren blåste i gang matchen.

KFUM har hatt en tendens til å spille seg mer og mer i gang utover i kampene. Håpet var at det skulle skje også denne ettermiddagen.

En fin avslutning på den første omgangen ble fulgt opp med mer aktivitet i starten av den andre.

Tromsø yppet seg også mer innledningsvis, men det gjorde også at det åpnet seg mer for Kåffas kontringsball.

Effektivt TIL
Med omtrent halvtimen igjen gjorde Tromsø tre bytter, blant andre kom spissduoen Lasse Nordås og Jakob Napoleon Romsaas inn. Like etterpå kom svaret fra Kåffa-benken, med Obilor Okeke og Teodor Haltvik inn for Moussa Njie og Remi-André Svindland.

En mer åpen fotballkamp var i emning. Tromsø hadde definitivt mer å by på i sin offensiv, men hadde fortsatt til gode å ha et skudd på mål da 75 minutter var spilt.

Det siste kvarteret kastet også Johs innpå duoen Jonas Lange Hjorth og Mame Mor Ndiaye i jakten på en matchvinner.

Jonas viste umiddelbart fram det han kan best av alle – et knallhardt innlegg, men dessverre uten at noen Kåffa-spillere kom på ballen i feltet.

Da det var spilt 79 minutter, ble KFUM og Jonas derimot nådeløst straffet.

TIL-innbytter Leo Cornic fikk en heldig tå på ballen i en duell bak i feltet. Derfra trillet ballen i mål – på det som var gjestenes første – og eneste avslutning på mål i løpet av kampen.

Kåffa klarte ikke å presse fram sjanser å snakke om i sluttminuttene, og måtte dermed gå av banen uten poeng for første gang siden Viking-kampen 7. juli.

- Vi er for lite besluttsomme i angrepsspillet, vi har masse brudd med fine muligheter. Det er for dårlig, for lite initiativ idet vi vinner ballen, sier Moesgaard, som mener det også handler om mentalitet.

- Jeg kommer til å stramme opp gutta litt. Det er julaften når vi møter Rosenborg og Glimt og sånn, men vi må ikke bli for kule for dette her. Nå må vi våkne. Vi hadde de på gaffelen inn til pause, men du må ut av deg sjæl hele tida, vettu, om du skal vinne kamper i Eliteserien, sier Johs til TV2.

Med Brann-kampen flyttet på grunn av bergensernes europacupspill må vi vente til fredag 30. august før vi kan revansjere oss. Da kommer Lillestrøm på besøk til Ekeberg.