Vertinnen - Reidun

"Da er det dag for å sjekke om lavendelblomsten på trappa trenger vann!"

Vi er helt avhengige av frivilligheten for å kunne gi et godt tilbud til barn og unge!  Vi har ulike roller, men oppgavene er viktige på hver sin måte. I den anledning lanserer vi artikkelserien DRØMMEELLEVEREN, hvor vi ønsker å sette pris på alle frivillige som løser oppgaver vi er helt avhengige av. 

I dag tar vi ut enda en Mosand i drømmeelleveren. Denne gangen er det Reidun! Reidun har kommet inn i klubben gjennom hennes to sønner, Ole Kristian og Jon Morten (Bosse). Hun startet Kåffa-karrieren på tribunen for å følge Bosse i profetene. Der er hun fortsatt, men i tillegg har hun fått flere nye roller i klubben. Det er en fryd å ha med Reidun på laget. Hun er er Lagspiller med stor L. Flere ganger i uken kommer Reidun til Kåffa-hallen for å bidra på kjøkkenet og rundt måltidet på Akademiet. Hun stiller også gjerne opp og hjelper til på andre arrangementer, der det trengs. 

Reidun Mosand - Vertinnen:

Reidun servering.jpg

Hva er oppgaven din i Kåffa?
- Jeg gjør litt av hvert. To ganger i uken kommer jeg til hallen for å bidra på Akademiet. Jeg gjør i stand måltidet før barna kommer, serverer mat og vasker/rydder etter måltidet. Ellers så bidrar jeg der det trengs. Jeg er opptatt av at det skal være ryddig og pent, og det er mer en nok å ta tak i, forklarer Reidun med glimt i øyet. 

Reidun har fått et eierskap til hallen, og det blir mange timer på kjøkkenet hver måned. Vi hører henne støtt og stadig si til unge ansatte at de skal gå ut og være med ungene, så kan hun vaske opp. Hun er glad for å kunne bidra til at flere barn får oppmerksomhet: 

- Det kommer over 100 barn på Akademiet hver dag, og jeg ser hvor mye det betyr å bli sett av unge forbilder som liker å leke med dem. Jeg trives med å ta de praktiske oppgavene slik at de unge ansatte kan være med barna. Det er meningsfullt å kunne bidra for at barna får det bedre. Det er alltid noen barn som trenger å bli sett og vi skulle gjerne vært enda flere, sier Reidun. 

Hun har på kort tid blitt kjent med veldig mange mennesker i klubben. Hun begynner å få god oversikt over hva barna liker å spise, og hun passer på at alle barna får i seg nok mat før trening. I tillegg til å bidra på akademiet, hjelper Reidun også gjerne til for gatelaget, A-laget og innebandygutta. 

- Jeg synes det er veldig spennende å høre andres historie! Historie er viktig, og det skaper tilhørighet. Det er spennende å bli kjent med nye mennesker, og i Kåffa møter jeg mange hyggelige mennesker i alle aldre, forteller Reidun. 

Reidun viser stor omsorg og gjestfrihet for alle som kommer inn døren i Kåffa-hallen. Hun er opptatt av et Kåffa-hallen skal være et hyggelig sted å komme til. Blant annet annet har hun tatt oppdraget med å pynte inngangspartiet med blomster. Hun er klar over at det går mye i fotball i administrasjonen, og derfor tikker det stadig vekk inn påminnelser på sms fra Reidun:
 

Sms reidun2.jpg

I en fotballklubb er vi helt avhengige av ulike blikk og engasjement for å fungere best mulig for flest mulig. Reidun bidrar med gjestfrihet og orden, noe vi setter stor pris på! 
Reidun bidrar der det trengs, og hun er også gjerne med på dugnad på Lunde. Vi lurer på hvorfor hun bidrar så mye som hun gjør i Kåffa, og hva hun liker med å være frivillig i Kåffa. 

- Jeg har lyst til å svare med et sitat fra Ole Brum;
"Du vet det Nasse, det er ikke hver dag som er like god, men det er noe godt i hver dag. Bare husk det." Hver gang jeg er på Kåffa kan jeg se gode ting som skjer. Barn og ungdom som leker sammen, det trygge fellesskapet på gatelaget, takknemligheten som a-laget viser når jeg har bidratt med noe. For meg er det meningsfullt å kunne bidra til å skape disse gode øyeblikkene, sier Reidun. 

- Det er også meningsfullt å være i samme miljø som barna mine. Jeg har sett mange kamper med a-lagene (både herrer og damer), hvor Jon Morten og Ole Kristian stadig vekk bidrar på ulike måter. Jeg er fotballinteressert, og har mange gode opplevelser rundt de store kampene. Cupkampene mot Odd og Molde for herrelaget og opprykkskampen for damelaget mot Skeid på Grefsen stadion gode minner jeg sitter igjen med. Jeg trives med å observere alle menneskene som er på kamp, og stemningen på tribunen når profetene synger, og med alle barna som er med!

LES INNLEGGENE I SPALTEN "DØMMEELLEVEREN"
Dette er DRØMMEELLEVEREN
Måker`n: Ole Bjørn Ileby
Driftig kar: Ole Kristian Mosand
Fasilitatoren: Christian Harlem
Vertinnen: Reidun Mosand

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter