Driftig kar - Ole

«I Kåffa får man og gir noe tilbake»

Vi er helt avhengige av frivilligheten for å kunne gi et godt tilbud til barn og unge!  Vi har ulike roller, men oppgavene er viktige på hver sin måte. I den anledning lanserer vi artikkelserien DRØMMEELLEVEREN, hvor vi ønsker å sette pris på alle frivillige som løser oppgaver vi er helt avhengige av. 

I dag står Ole Kristian Mosand for tur, den handye og blide Bølergutten som kom til Kåffa gjennom «brodern» Bosse som dro han med på en A-lagskamp i 2014. På kamp ble han kjent med Terje Andersen, og da Terje trengte flere hender til praktiske oppgaver stilte vennen og ja-mennesket Ole opp. Han liker ikke å sitte stille og han liker å prøve og fikse ting selv, derfor får du alltid et ja fra Ole. Etterfulgt av gjennomføringskraft og en god dose humor underveis i utførelsen av oppgaven.

Vi setter utrolig stor pris på alle som sier «ja» til de mange ulike oppgavene som må gjøres i det store Kåffa-maskineriet. Det er mange driftige karer og kvinner i klubben vår som gjennomfører oppgaver som må gjøres for at barn, unge og voksne skal få holde på med idretten de elsker.

---

Ole – driftig kar:

Hva er oppgaven din i Kåffa?

«Hva er det jeg ikke jobber med?» ler Ole. Du kan gjerne kalle meg Terjes høyre hånd. Alt fra snømåking, ishakking, klipping av gress, sette opp Arena, fikse maskiner, fikse lydanlegg til kamper, sage ned trær på Lunde leirsted og andre oppgaver for å holde leirstedet fint. Garasjen her i hallen kjenner jeg som min egen bukselomme.»

338992319_753973922846853_538222068584578611_n.jpg
Ole Kristian Mosand ordner på Lunde leirsted

Ole er på Kåffa morgen som kveld, ukedag som helg, rundt en 10-15 timer i uka under sesongen. Bak alle timene ligger ønsket om å bidra til at barn og unge skal få drive med det de liker å drive med, gode rammer rundt kamper, og at det skal se fint ut på Kåffa.

Ja til flere idrettsanlegg, sier Ole. Slik at alle barn og unge skal få holde på med det de liker. Barnehagemedarbeideren har øynene åpne for oppgaver både til og fra jobben på Ekeberg når han kjører forbi Kåffa. Frihet til å kunne komme og gjøre det som trengs har han fått og spesielt oppgaver som er utfordrende trigger han:

Kåffa er en klubb for livet, fordi det skal ikke mye til før man blir tatt vare på av fellesskapet.

— Ole Mosand
«Jeg satte opp presseteltet i fjor, med litt bistand da det blåste fælt, men da det stod ferdig og funka, ble jeg stolt og kjente eierskap til det. Det likte jeg. Dessuten er fellesskapet jeg har fått i klubben noe veldig bra med å være frivillig i Kåffa. Det er mange hyggelige folk her. Kåffa er en klubb for livet, fordi det skal ikke mye til før man blir tatt vare på av fellesskapet. Jeg har kjent meg velkommen både blant a-laget, futsalgjengen, stab, og fra alle som nikker i takknemlighet når jeg måker banen en vinterkveld har jeg fått anerkjennelse fra. Kåffafolk gir meg noe tilbake, og det har vært viktig.

Kan du fortelle en historie om hva Kåffa er for deg?

Jeg har to gode supporterhistorier. Den ene var å oppleve og lede 1-0 i fem minutter mot Brann på Brann stadion. Fem minutter var nok det!

Den andre er fra Norway cup, hvor a-lag herrer ser på en juniorkamp. I pausen kommer 2 år gamle Oskar Eikeseth i fullt Kåffa-utstyr ut på banen og skal skyte straffe. I det Oskar tar sats hører jeg A-lags guttas stemmer hoie. Oskar skyter og scorer til jubel fra a-laget. Dette er et så godt minne fordi jeg ser at A-lags gutta er synlige blant dem som ser opp til dem, og gir noe tilbake til alle dem som mange ganger kommer for å heie fram dem. I Kåffa får man og gir noe tilbake. 

 Se straffesparket til Oskar her:

Straffespark Oskar

 

 

LES ANDRE ARTIKLER FRA DRØMMEELLEVEREN:

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter