Måker`n - Ole Bjørn

Ole Bjørn Ileby har utallige timer med snømåking bak seg: - Det er et puslespill av oppgaver som hører sammen for at vi skal gi et godt tilbud for barn og unge i Kåffa.

I Kåffa er vi helt avhengige av frivilligheten for å kunne gi et godt tilbud til barn og unge! Vi har ulike roller, men oppgavene er viktige på hver sin måte. I den anledning lanserer vi artikkelserien DRØMMEELLEVEREN, hvor vi ønsker å sette pris på alle frivillige som løser oppgaver vi er helt avhengige av. 

Førstemann ut er Ole Bjørn Ileby, som er en del av måketeamet i klubben. På vinterstid kommer han flere ganger i uken til KFUM-hallen, setter seg i en traktor og måker banene for snø. Ole Bjørn har et smittende humør, og han tar alle oppgaver med et smil. Han er flink til å se menneskene rundt seg, og spesielt flink til å se klubbens ansatte. Vi setter stor pris på hans oppmuntringer og omsorg, og det er godt å bli sett av Ole Bjørn. 

Vi setter utrolig stor pris på alle som er med og måker for klubben! Hvert år reddes et stort antall treningsøkter av et fantastisk måketeam som virkelig legger til rette for at spillerne skal få så gode treningsforhold som mulig! Ole Bjørn er en god representant for måketeamet, og derfor inviterte vi han til en kaffe i KFUM-hallen for å høre litt mer om hvorfor han bidrar som frivillig i Kåffa, og hva oppgaven går ut på. 
 

Ole Bjørn - Måkern 2.jpg


- Jeg skal holde kunstgressbanene i orden på sommers- og vinterstid. Målet er at banene kan være gode å spille på, slik at vi unngår skader og at færrest mulig treninger blir avlyst pga. snø, forklarer Ole Bjørn. 

Han sjekker værvarselet regelmessig, og vet hvilke arbeidsoppgaver som venter hvis snøen kommer. Han er opptatt av å la de frivillige få et eierskap til oppgaven. 

- Jeg har fått et eierskap til klubben. Og klubben er litt avhengig av meg. Jeg vet hvilke arbeidsoppgaver som må gjøres, og jeg kan gjøre oppgaven når det passer meg. Det er noe jeg trives med. Det er et puslespill av oppgaver som hører sammen for at vi skal gi et godt tilbud for barn og unge i Kåffa. Og det finnes oppgaver til alle som vil bidra, uavhengig av hvor mye fotball du kan. Det er meningsfullt å være en del av noe, forteller han. 

Ole Bjørn ser et stort behov for at flere blir med i teamet som vedlikeholder anlegget. Det er veldig mye vi kan gjøre for å drifte og vedlikeholde anlegget vårt på en best mulig måte. En av grunnene til at han ble med i måketeamet er hans omsorg og ønske å hjelpe de ansatte slik at de ikke trenger å jobbe fra morgen til kveld.

- Det er mye som skal gjøres for å drifte en fotballklubb, og vi er nødt til å gjøre dette sammen! Jeg ønsker å benytte anledning til å anbefale flere å bli med som frivillige, og vi har behov for flere mennesker på drift. Jeg ønsker at klubben kan synliggjøre hvilke hva som kan gjøres, fordi her finnes det oppgaver som passer alle og enhver. Det går an å finne arbeidsoppgaver som kan gjøres når det passer deg, forklarer Ole Bjørn med engasjement. 

Lyst til å hjelpe klubben med å skape gode treningsforhold?
LES MER HER


Men det er også mange andre grunner til at han bidrar så mange timer i uken;

- Det er alltid hyggelig å komme til Kåffa-hallen. Jeg kommer inn i et miljø hvor det er like naturlig å møte A-lagstreneren, staben, unge ansatte på akademiet, gatelaget og alle barna. Klubben er veldig sammensveiset. Det hjelper også at det er veldig mange som gir en tommel opp for jobben jeg gjør!, forteller Ole Bjørn. 

Ole Bjørn har vært en del av Kåffa i rundt tolv år, og har mange gode opplevelser å se tilbake til. Når vi spør han hvordan Kåffa er en klubb for livet, svarer han følgende;

- Vi får en familiefølelse av å være i Kåffa. Jeg har tre barn i klubben, hvor alle føler en tilhørighet til klubben. Jeg merket tidlig at klubben står for noe mer enn bare fotball, og det har gitt mening for meg å være med å bidra med det jeg kan for at barna i nærmiljøet skal få et godt tilbud. Jeg kommer fra en FFK-familie, og har alltid fulgt med på fotball. Selv kan jeg ikke så mye fotball, men det må man ikke for å føle seg som en del av Kåffa-familien. 

Før vi slipper helt taket i Ole Bjørn, ønsker han å dele en historie som beskriver Kåffa som en klubb for livet. Vi skrur tiden tilbake til seieren mot Åsane i opprykkskampen i 2018. Ole Bjørn hadde tatt med seg sin yngste, Elliot, til Kåffa-hallen for å ta imot a-lagsspillerne som hadde kommet hjem fra Bergen. 

- Mens vi klappet for spillerne snudde Moses (en av A-lagsspillerne) seg mot Elliot og sa: "Er du her Elliot? Så sent på kvelden?" Han løftet Elliot, og ga han en god klem. Det var helt fantastisk, og Elliot fikk virkelig en følelse av å være en del av opprykket og en del av Kåffa-familien. Det er noe eget når A-lagsspillerne kjenner barna ved navn. Det knytter klubben sammen, forteller Ole Bjørn. 

Moses fra opprykket.jpg

"Er du her Elliot? Så sent på kvelden?"

— Moses Mawa


Andre opplevelser, som f.eks. da hele juniorlaget kom og heiet på laget der sønnen til Ole Bjørn spiller, eller når barna drar og ser på hverandres kamper på tvers av nivå, er eksempler på hva som gjør Kåffa så spesielt, mener Ole Bjørn.

- Det gir en følelse at alle har en plass i Kåffa, uavhengig av alder og nivå. Jeg har også vært så heldig å være en del av en foreldregruppe hvor vi har blitt kjent på tvers, og det er meningsfullt å bli en del av miljøet som mine barn ferdes i, avslutter han.


LES INNLEGGENE I SPALTEN "DØMMEELLEVEREN"
Dette er DRØMMEELLEVEREN
Måker`n: Ole Bjørn Ileby
Driftig kar: Ole Kristian Mosand
Fasilitatoren: Christian Harlem
Vertinnen: Reidun Mosand

Annonse fra Eliteserien: