Dette betyr det å være «Kåffa»

I fastetiden har en rekke Kåffa-supportere og spillere sagt ja til å dele noen ord til ettertanke om klubbens verdiaksjon - sawubona. Profet, Julie Fehn Eikeseth, kommer med en herlig oppsummering...

Før du begynner å lese er det viktig å påpeke at dette er refleksjonene til en middels god kåffajente som hadde sine beste år i kåffa for litt over ti over siden. Så vet du det (sitat Jesusrappen til Eivind Arnevåg ). Så går vi rett på sak. Dette betyr det å være en del av kåffa.

  1. Venner med humør: Det er en god beskrivelse på hvem kåffafolk er. Vi er venner på tvers av lag, alder, kjønn og ferdigheter. Og ja, vi liker å tro at vi har god humor og godt humør.
  2. Alle er velkommen hit:  Det nokså kjente strofen fra en av profetene beste salmer. Ja, for alle er velkommen til klubben vår – uansett hvordan du er. Kåffa-folk turer innom hallen, banen, eller lundeleir som om det er ditt andre hjem. Du føler deg velkommen og ønsker alle velkommen.
  3. Sauwbona: Du som alle andre kåffa-folk «ser» de rundt deg. I kåffaland sier vi «Hei» til alle lagkamerater, trenere, stab, foreldre og besteforeldre. I kåffa «ser» vi hverandre, ingen skal gå alene.
  4. Godt kjennskap til idretten «fotball». De aller fleste har brukt mange timer på matta. Noen blir veldig gode, de fleste blir så gode som de orker, og en del er der helt til de finner en annen interesse. Svært mange kåffaspillere døper seg om til profeter på et tidspunkt, og det finnes noen som vet unormalt mye om kåffa gjennom samtaler rundt matbordet og dugnadsarbeid - selv om de ikke er interessert.
  5. En klubb for livet: I kåffa handler det ikke om å bli best i fotball. KFUM er så mye mer enn bare fotball. Ja, for her handler det om å være den du vil, når du vil. Noen finner sin plass på andre arenaer enn på banen. Leder på lunde, underholdnigsansvarlig på YES, bollebaker, tompetist, futsalspiller, bodø-glimt-deltager, dommer, lagleder, akademispiller, materialforvalter, styremedlem, profet, mediaansvarlig, trener. Mennekser og roller kommer og går, men det unike med kåffafolk er at de som regel kommer tilbake.
  6. Mat og drikke: Om du er som meg som husker at du kunne kjøpe den beste kakaoen i Norge med en tier på maskinen på nitti-tallet eller gleden av å ha fått egen pizza-trailer på a-lagskamper, har de fleste kåffafolk god oversikt over hva man få servert i kåffaland til en hver tid. Jeg nevner brødskive med nugatti, meksikans gryte, marsipankake, pizzabakeren, sur kaffe, vafler og lunkene pølser. Spise eller drukket noe av dette? Tenkte meg det.
  7. Norway cup: Ja, dette vet du hva er, og det dukker opp minner med en eneste gang. Personlig vil jeg nok aldri glemme en nokså avgjørende situasjon da jeg som keeper slipper inn baklengsmål fra min egen stopper. Andre vil nok ha bedre minner enn meg, men jeg tror mange kan relaterer seg til at norway cup for kåffafolk handler om fellesskap, glede og samhold. Og selvfølgelig den sure myntkasten…den må vi ikke glemme.
  8. Jesus: Han kjenner du.  Om du har en relasjon til han eller ikke så vet du hvem han er. Han blir pratet om i kåffaland i ny og ne. Han har gitt oss noen verdier – grunnprinsipper, som indirekte har en stor betydning på hvordan vi er som klubb. Personlig digger jeg dette!

Håper du kjenner deg igjen i de fleste av punktene over, og det er nok flere punkter som definerer oss som «kåffa». Det er mine og dine opplevelser på banen, garderoben, tribunen, turneringer og leirer som gjør kåffa til kåffa. La oss fortsette å skape gode minner sammen! Heia deg og heia kåffa!

 

Julie Fehn Eikeseth

Markedsfører Performance, Marked og Digitalt Salg

Lån, Eiendom, Kort og Hverdagsbank

Annonse fra Obos-ligaen: