- Vi er ikke ferdig

Slått ut på straffer, men selv om trener Isnes er skuffet, er han langt fra utslått. - Nå skal vi ta nye steg og se på hva som kan gjøre oss like sterke og sterkere neste år.

Det har gått noen timer siden det var snipp, snapp, snute for a-lagets fotballeventyr 2021. Det et fortsatt bittert - etter at vi lenge ledet mot Jerv og til slutt tapte på straffekonk.

Skuffelsen må fordøyes og slitne kropper må pleies.

- Det er en stille buss. Litt tomme alle mann. Vi er lei oss for at denne fantastiske sesongen ikke endte med det utrolige, melder trener Jørgen Isnes på vei nordover.

Perfekt svar på pauseprat
I en halvtime hadde vi ledelsen etter Nunez-goalen, og inn i de siste ti ordinære minuttene lå vi an til en opprykksfinale mot det vi nå vet ville blitt Brann på onsdag.

Men – Jerv fikk uttelling for trykket. Læret ble gang på gang pumpet inn i feltet. Lenge sto vi imot, men til slutt kom uttellingen på en av hjemmelagets 19 hjørnespark i kampen.

- Det er en jevn og tett i første omgang. Det er tydelig to lag som kjenner på hverandre og som ikke tar store sjanser i spillet. Andre omgang starter perfekt ut ifra pausepraten. Vi ville mer ut på sidene eller inn bak dem og det ga resultater med en gang. Dessverre blir vi for passive i vårt forsvarsspill etter hvert. Det ender med at vi ikke stresser ballfører i Jerv godt nok, faller enten for tidlig eller for sent, som resulterer i alt for mange dødballer imot. Når vi først vinner ballen, er vi for dårlige til å holde på den og gjøre de riktige valgene, oppsummerer KFUM-treneren.

Som i Fredrikstad fikk vi samlet troppene og fikk bedre kontroll på begivenhetene.

- I ekstraomgangene unngår vi det verste trykket og vi får mer spill på deres banehalvdel. I tillegg blir det færre dødballer imot, sier Isnes.

Heroisk innsats
Bilal kunne ha punktert det hele da han var gjennom med keeper på 0-1. Ellers hadde Dodou en mulighet i andre ekstraomgang.

- Gutta forsvarer seg heroisk i denne kampen, men det ble for mye siste 35 min av 2.omgang. Når det blir straffer, er det litt bingo. Jeg synes alle ti gjennomfører gode straffer, men Jerv hadde marginene med seg i dag, sier Isnes.

Vi er ikke ferdig. Det var de siste ordene i garderoben i dag.

— Jørgen Isnes
Han dro til Grimstad med tro på at det kunne bli et sensasjonelt opprykk til Eliteserien. Hjem til hovedstaden er det mest skuffelse han tar med seg, men samtidig en solid porsjon stolthet.

- Jeg er imponert over at vi har sett så bra ut fysisk, langt ut i desember. Vi har skvisa den siste lille safta ut av appelsinen. Et bilde på det er Dodous sprint i det 116. minutt, når han kan avgjøre kampen. Imponert også over at vi håndterer ulike type kampbilder.

Mer å gå på
Når tapet og skuffelsen er ute av kropp og hode, er han overbevist om at høsten skal brukes til noe positivt.

- Vi har plassert Kåffa godt på fotballkartet både gjennom måten vi har spilt, utviklet spillet vårt på og ikke minst hvordan vi har underholdt. Vi må fortsette å begeistre i måten vi jobber på, og måten vi spiller på. Vi er ikke ferdig. Det var de siste ordene i garderoben i dag. Nå skal vi ta nye steg og se på hva som kan gjøre oss like sterke og sterkere neste år. Noe er allerede klart. Men nå må gutta få lov til å puste rolig en periode. Og det tror jeg vi trenger alle mann alle, sier Isnes før han sender følgende julehilsen til alle som er glad i klubben:

- Vel blåst til hele Kåffa-familien, men vi har fortsatt mye å gå på.

_P8A8344.jpeg
LEDERMÅL: Nunez nikket oss i ledelsen tidlig i andre omgang.
_P8A8697.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: