- Verdens beste følelse

Øby om drømmemålet fra 50 meter mot Kamma.

Kåffa leverte en praktfull kamp da de slo HamKam 2-0 i går. Moses banket inn 1-0 på strålende vis, men det var likevel Olav Øbys 2-0-mål som stjal de fleste overskriftene etter St. Hansfesten på KFUM Arena.

Spillflaten på KFUM Arena er 105 meter lang. Da vår midtbanemann la ballen til rette litt inn på HamKams banehalvdel, var det derfor ca. 50 meter fram til målstreken. Med keeper stående sånn omtrent ved straffemerket, så Øby sitt snitt til å banke til med sin følsomme høyrefot.

Saken fortsetter under bildet!

cup_tuil

Ikke første gang
Dagen derpå innrømmer 24-åringen at han har sugd litt på karamellen i timene etter drømmemålet.

- Jørgen snakka før kamp om at vi skal være offensive i hodet, omstille raskt og se om vi kan sette i gang hurtig. I tillegg har vi ringreven Nikolai Venedik med oss som keepertrener, og han kommer ofte med gode tips. Han tipset meg for kort tid siden om å følge med på keepere som sto langt ute. Da jeg så HamKam-keeperen sto ute på 16-meteren var det bare å skyte over han, sier Øby.

Lettere sagt enn gjort, men østfoldingen utførte med et stil. Og det er ikke første gang:

- Jeg har faktisk scoret et par ganger fra midtbanen tidligere, men da som juniorspiller. På seniornivå har jeg prøvd meg flere ganger, og derfor er det så deilig når det endelig lykkes!

Saken fortsetter under bildene!

- Unner hverandre suksess
Med ballen i nettet gikk benken bananas og spillere som var i ferd med å ta oppstilling rundt Kammas 16-meter, stormet mot midtbanemannen som kom til KFUM før sesongen. 

- Det er verdens beste følelse. Følelsen av glede av å score, laget som går opp i 2-0, følelsen av mestring og uttelling for all tiden jeg har lagt ned på å terpe. Og så er det ekstra digg å gjøre det med denne gjengen, hvor alle unner hverandre suksess, sier Øby.

Han har virkelig funnet seg til rette i lag og klubb. Olav fikk sjansen sentralt på midtbanen da Robin var ute med skade tidligere i sesongen. Derfra har han levert scoringer, og solide bidrag både med og uten ball. I går spilte både Øby og Rasch fra start.

- KFUM er en nydelig klubb å være i. Folk er åpne, imøtekommende og gode mot hverandre. Det er en fryd å dra på trening hver dag. I tillegg begynner vi å bli temmelig gode til å spille fotball sammen, sier han og ser raskt framover til det som kommer:

- Fremover skal vi slå Tromsdalen og Ull/Kisa. Det er på kort sikt. Da har vi satt oss selv i en meget god situasjon før høstsesongen, og da kan hva som helst skje. Vi er der vi er av en grunn, og det er at vi har prestert på et jevnt, høyt nivå i mange måneder nå. 

Vi gleder oss til fortsettelsen. Og den kommer allerede onsdag med 4. runde i cupen mot Tromsdalen.

Les også:
Øby på rundens lag.

Lyst til å se scoringen på nytt? Her er den!
 

Annonse fra Obos-ligaen: