«Så i øya på gutta at i dag ville vi»

Kaptein Hammer er imponert over hvordan unggutta sto fram i den avgjørende kampen.

KFUM-SOGNDAL 1-0 (1-0). Med Stian Sortevik ute på grunn av kort, tok Jørgen over kapteinsbindet. I en kamp der en kvalik lå i potten er han imponert over hvordan laget sto fram. Og ikke minst hvordan mange av unggutta steppet opp.

- Jeg så i øya på gutta at i dag ville vi. Vi skulle selvsagt gjerne hatt med Stian, men her i dag synes jeg mange av de unge fyller skoene hans utrolig bra. Vi var konsentrerte over hele linja og ville mye, skryter Hammer.

Vikarkapteinen synes kampen ble omtrent som forventet.

- Det ble en jevn kamp. Vi blir litt trykket i starten og er kanskje litt preget i starten før kampen får satt seg ordentlig. Men etter hvert kommer vi mer med og så får vi scoringen.

Sogndal trykket litt mer på etter pause, men uten å skape all verdens med sjanser.

- Det blir mye dueller, men vi gjør en solid jobb. Vi blokker og er våkne på andreballer, sier Hammer.

Nå ser han fram mot kvalikspill. Han var selv med å rykke opp direkte med Stabæk til Eliteserien i 2013.

- Jeg synes jeg kjenner igjen en del fra den gang. Vi har kvalitet og har mye av den samme iveren og viljen som jeg opplevde med Stabæk i 2013.

Han skjønner veldig godt at det er en spesiell dag for de som har vært KFUM-kamerater gjennom mange år. Selv kom han til KFUM før 2016-sesongen, og er egentlig ikke så overrasket at klubben nå kan nå hele veien.

- Vi har veldig mye kvalitet i denne gjengen, og jeg tenkte før sesongen at vi kunne være med der oppe og nikke dersom ting gikk litt vår vei. Det er likevel sterkt at vi klarer å levere som vi har gjort. Nå blir det kvalik og cupspill og da er det bare en ting som gjelder: Å gå hele veien, sier Hammer.

Det er foreløpig ikke avklart når neste match blir, men det blir tidligst om to uker.

- Det er bare å glede seg. Det er slike kamper vi trener for på kalde vinterkvelder. Og vi er klare og har spillere som er i form, sier Hammer.

Annonse fra Obos-ligaen: