Sjekk hvem som scorer best på spillerbørsen i OBOS-ligaen? Hvilket lag som har hatt flest avslutninger og hvor KFUM ligger på publikumstabellen?

Det er ingen grunn til å hvile på laurbærene, men i sommerpausen koster vi likevel på oss å lene oss litt på god statistikk fra OBOS-ligaen 2019. Og det er ikke bare tabellen som tilsier at KFUM har levert en solid første del av året sesong.

NTB følger alle spark på ballen i OBOS-ligaen og deres reportere gir spillerbørs og fører statistikk på det meste som skjer. Oversiktene over statistikkene finner du på nettstedet nifs.no.

La oss starte med spillerbørsen.

Om du skulle tatt ut første-elleveren her ville det blitt plass til fire KFUM-spillere! Blant de første 11 på lista er det ingen andre klubber med mer enn én spiller.

Stabiliteten i det Kåffa-gutta har levert så langt, som enkeltspillere og som lag, understrekes ved at alle elleve som har spilt nok for å komme med på børsoversikten står med et snittt på 5,00 eller mer.

Best av alle på børsen er en mann å se opp for på Ekeberg til søndag når Aalesund kommer på besøk: Niklas Castro.

66. Dadi Dodou Gaye, KFUM 5,00

For å komme med på denne oversikten må spillerne ha spilt over 30 obligatoriske minutter i mer enn 60 prosent av seriekampene. 168 spillere er p.t. kvalifisert for oversikten som du finner her.

To KFUM-spillere er blant de som har scoret 8 mål eller mer i serien.

Sandefjords Pontus Engblom har festet grep om toppscorertittelen. Sigurd Haugen (Sogndal) har 9 mål, mens Moses og Lars er to av de fire med 8 nettkjenninger.

3. Aron Sigurdarson, Start 8

Stian Sortevik er én av tre som har fire målgivende. Seks spillere har fem målgivende. Med sine tre målgivende og åtte mål kommer Lars høyt opp på poenglista (mål + assists).

KFUM har hatt et publikumssnitt på 834 på sine hjemmekamper («solgte billetter»), og er nummer 11 på den tabellen. Også her har vi altså klatret betydelig siden sist vi var i OBOS-ligaen, men vi satser på å styrke snittet utover en spennende fotball-høst. Start topper soleklart med 5290 i snitt.

Etter Ull/Kisa (29 mål) er KFUM sammen med Sandefjord det laget som har scoret flest mål så langt (26 mål). Det er flere tall som med all tydelighet bekrefter at Kåffa har vært blant ligaens beste lag offensivt.

Litt tabell-kuriosa:

• KFUM ligger på en sterk 5. plass etter å ha spilt 13 kamper av årets liga. På «hjemmetabellen» er vi plassert på en 4. plass og på «bortetabellen» på en 6. plass.
  • Hos nifs.no kan du også få «pausetabellen», og om alle kampene hadde blitt blåst av til pause ville Kåffa faktisk toppet ligaen! Ni av 13 kamper har vi ledet til pause. En del poeng er med andre ord gått tapt i andreomganger.

Mer OBOS-snacks:

• Det er delt ut 333 gule kort og 17 røde kort. KFUM har fått 19 av disse gule, ingen utvist. Færrest gule har Strømmen fått med 16. Flest gule har Notodden fått med 31.
  • KFUM er ett av fire lag i OBOS-ligaen som ikke har fått idømt et straffespark så langt i sesongen. Av de 27 straffesparkene som er tildelt har det blitt mål på 19. Skeid har hatt flest straffespark (5).
  • Det er scoret seks selvmål.
  • Det er spilt 103 kamper av OBOS-ligaen 2019. 50 av kampene (48,54 %) har endt med hjemmeseire, 23 (22,33 %) har endt uavgjort og 30 kamper har gitt borteseier (29,13 %).
  • Det er scoret 311 mål, som gir et snitt på 3,02 mål. Flest mål kom det i kampen mellom Raufoss og Tromsdalen (6-4). KFUM har den største hjemmeseieren (5-0 mot Jerv) og Ull/Kisa den største borteseieren (0-8 i Tromsdalen).
  • 0-0 er det vanligste resultatet (11 kamper), 10 kamper har endt 1-0 og 8 kamper har endt 2-0, 1-1 og 1-2. Seks ganger har det faktisk endt 4-2.

Vil du grave deg ytterligere ned i statistikken. Sving innom nifs.no.