- Blir skuffet om kvaliken ryker

Poeng på Åråsen vil sette KFUM i en god posisjon før innspurten.

Lillestrøm på Åråsen. En av årets virkelige go'biter i OBOS-ligaen 2020. Og en kamp der begge lag har noe å spille om.

Hjemmelaget vil så snart som mulig gi sine fans julegaveønske nummer én; direkte opprykk til eliten, mens KFUM fortsatt sikter mot det som kan se ut til å bli en romjulsdrøm - kvalikkamper om plass i Eliteserien også denne sesongen.

I skuddposisjon
Når tre kamper gjenstår, har Kåffa en kvalikbillett i egne hender. Med våre 36 poeng er Raufoss (også 36 poeng) og Sandnes Ulf (37) rett foran oss, men der begge disse lagene har kun to kamper igjen. Og vi møter Raufoss borte i vår siste kamp.

- Sesongen har vært varierende, men det er veldig sterkt å komme oss ut av en vanskelig periode. Det gjør at vi er i skuddposisjon for kvalik, og blir selvfølgelig skuffa hvis den ryker, sier Isnes til Kåffa.no.

Poeng på Åråsen vil i så måte være et godt bidrag for å henge med til siste spark på ballen i årets liga.

- LSK har vært et lokomotiv etter at de møtte oss. Alle snakket de ned og at de var så dårlige, men de har bevist at de er et av de beste lagene i ligaen, og det er ikke overraskende. Det er klart de er favoritter i morgen. LSK på Åråsen er egentlig eliteserien. De hører hjemme der, sier KFUM-sjefen.

Sterke mot topplagene
Men - KFUM har - i motsetning til i fjor - bitt godt fra seg i kamper mot topplagene. Etter å ha tatt to poeng fra opprykksklare Tromsø, fire poeng mot Ranheim og tre poeng mot Sogndal, hadde det smakt godt med poeng på Åråsen også.

- Skal du ha poeng og tre på Åråsen, må du utligne aggressivitet, energi, duellstyrke osv, samtidig som du tør å by på egne ferdigheter. Det blir viktig for oss, sier Isnes.

Han har sin analyse over at KFUM har tatt flere poeng på topplagene denne sesongen. 

- I år har vi vært bedre defensivt enn offensivt. Dessverre. Jeg skulle gjerne sett at vi dundret inn mål på lik linje som i fjor, men det er nok en av grunnene til at tapene har vært færre mot topp 4-5. Vi har vært vanskelig å bryte ned og sluppet til lite målsjanser, sier Isnes.

Han reiser til Romerike med en gjeng spillesugne gutter som har klare ambisjoner om å ta KFUM til opprykkskvalik for tredje år på rad.

- Stemningen er god, men selvfølgelig har vi noen skuffede spillere som er ute av lag og tropp, men sånn er det nå på slutten av sesongen hvor faktisk skadene er færre enn tidligere i år. Vi gleder oss, sier Isnes.
 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter