Avsluttet med storseier i jubelsesongen

I fjor ble plassen berget med et nødskrik i siste serierunde. Denne sesongen kunne et opprykksklart juniorlag cruise inn til storseier mot serietoeren i sesongavslutningen.

Asker G19 1-4- KFUM G19

En kamp som fort kunne blitt betydningsløs og kjedelig ble alt annet enn nettopp det. Kåffa-juniorene knuste Asker 4-1 i siste seriekamp og står med 17-2-1 når sesongen er ferdigspilt i Interkrets B.

Det var liten tvil om at det var de to beste lagene i årets serie som møttes på Føyka Torsdag kveld. I KFUM hadde man garantert sommerens hjemmetap mot samme lag i bakhodet, mens Asker-gutta trolig ville vise at de var best over to oppgjør mot serielederen. 

Avsluttet med stil

Intense dueller, fantastiske scoringer og jublende Kåffa-gutter sørget for at sesongen 2022 ble avsluttet med stil sett med KFUM-øyne.

Det bølget frem og tilbake i store deler av kampen, men mot slutten tok sisteårsgutta ansvar og ga seg selv en verdig avskjed.

Anført av kaptein Vegard Holsæther som satt inn to av målene, toppscorer Bo Julsrud Kristiansen og en frisk Christoffer Arnet i KFUM-angrepet ble det til slutt for mye å hanskes med for Asker-forsvaret. 

Etter å ha avgjort kampen ble de i tur og orden klappet av til stor applaus fra medspillere og øvrige fremmøtte. 

Med 4-1 på tavla til slutt og Adam Halås som bauta i midtforsvaret var det ingen tvil. KFUMs G19-lag er fortjente vinnere av Interkrets B.

Opprykket var til slutt aldri truet, men i det motsatte oppgjøret på Ekeberg kom også årets eneste tap. Derfor var det ekstra deilig å avslutte sesongen med seier mot de hvite og sorte fra Asker. 

IMG_2157.jpg
03-gutta har vært viktige bidragsytere i KFUM på og utenfor banen i mange sesonger. Denne uken spilte de sine siste kamper som juniorspillere i klubben. Fra venstre: Adam Halås, Yossef Ibrahim, Bo Julsrud Kristiansen, Christoffer Arnet og Vegard Holsæther.

Ubeseiret i høstsesongen

Jon Terje Kristiansen har ledet juniorene i Interkrets-kampene i år. Han er naturligvis strålende fornøyd med både prestasjoner og resultater i årets sesong.

- Det er alltid gøy når hardt arbeid gir gode resultater. Årets spillergruppe har virkelig vært disiplinerte. Både når det kommer til jobben i hverdagen men ikke minst når det kommer til gjennomføring av kampplanene som har blitt lagd, forteller han.

Spesielt høstsesongen har vært sterk med en rekke på elleve strake seiere. Kristiansen skryter av mentaliteten i gruppa. 

- I vårsesongen snudde vi flere oppgjør hvor vi havnet under, mens i høst har vi bikket de få kampene som har vært jevne til vår fordel. Gutta har rett og slett vist strålende mentalitet og respondert på utfordringer som har kommet hele året. 

Klare for neste nivå

Han tror troppen nå er klar for nye utfordringer og fint kan hevde seg på nivået over.

- Vi knuste Nordstrand 5-0 på Niffen og spilte en av våre beste kamper selvom det ble cupexit mot Sarpsborg 08. Vi mister noen viktige spillere men det er mer enn nok kvalitet i denne troppen til å matche de beste juniorlagene i landet, mener Kristiansen. 

297786832_693983915504086_5410735749340670830_n.jpg
Jon Terje Kristiansen har ledet juniorlaget til opprykk i Interkrets B. Han er overbevist om at KFUM kommer til å bite godt fra seg også på nivået over i 2023.

Han legger ikke skjul på at savnet etter 03-gutta vil bli stort. Spesielt toppscorer Bo Julsrud Kristiansen kan bli en vanskelig mann å erstatte. 

Superspissen har virkelig levd opp til kallenavnet "Bonaldo" denne sesongen. Med 15 mål på 16 kamper er han soleklar toppscorer i ligaen.

Kapteinen tilbake i sesonginnspurten

Kaptein Vegard Holsæther debuterte i OBOS-ligaen mot Åsane i fjor høst. Unggutten har slitt stort med skadeproblemer de siste to sesongene, men ble friskmeldt til siste del av årets sesong.

Etter comebacket har Holsæther vist prov på ferdighetene som gjorde at Isnes og co valgte å ta unggutten opp i A-stallen i 2021.

- Jeg har savnet å spille på to år nesten, det er gøy å være tilbake og ekstra deilig å være med på et opprykk, forteller 19-åringen. 

Vi takker Vegard, Yossef, Adam, Christoffer og Bo for masse gode fotballminner og solide avtrykk som legges igjen i juniorgarderoben til neste generasjon Kåffa-spillere.

*Mathias Tønnessen (f.2003) har også spilt juniorkamper i årets sesong, men har denne høsten vært flyttet opp i A-lags stallen. Midtstopperen fikk i helgen sin OBOS-liga debut i kampen mot Stjørdals/Blink.

Vi gratulerer også resten av spillegruppa, trenerteam og støtteapparat med et velfortjent og solid opprykk.

Tabell IK 2022.png
KFUMs juniorer har lagt bak seg en meget sterk sesong i 2022.

G19 Interkrets B - Asker 1-4 KFUM

Pauseresultat: 0 - 1

KFUMs lag:

August Vesterhus Jacobsen

Fredrik Løvåsen, Patrick Bjørkli, Adam Halås (83 Bertrand Harlem), Sander Braathen (45 Lars Johnsen)

Vegard Holsæther (C), Karl Viktor Ileby (65 Anders Vold

Jens Herman Haukeland (75 Christoffer Arnet), Ali Yassin Bendriss (80 Ans Ahmed), Cedric Holmen Stabell

Bo Julsrud Kristiansen (84 Shahamattullah Malekze)

MÅL:

41' 0-1 Bo Julsrud Kristiansen

59' 0-2 Jens Herman Haukeland

64' 0-3 Vegard Holsæther

68' 1-3 Asker

87'1-4 Vegard Holsæther

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter