Uavgjort i sesongens første treningskamp

Det var et ungt Kåffa-lag som gjestet Jessheim Stadion lørdag formiddag, men de måtte se seg fornøyd med uavgjort da kampen var over.

Ull/Kisa - KFUM 0-0 Det var duket for sesongens første treningskamp, og hovedtrener Isnes hadde tatt ut et ungt mannskap til den første prøvelsen. Fra start fant man blant annet nysigneringen Aaron Kiil Olsen (19) og tidligere junior-spiller Aksel Potur (18). Det var også fem andre juniorer som startet på benken.

Det var også en stor glede å se den rutinerte midtbanegeneralen Daniel Fredheim Holm tilbake på banen, etter nesten ett år ute med skade.

IMG_5124

​​​​​LAGOPPSTILLING: Dette var årets første Kåffa-lag som stilte til start mot Ull/Kisa. FOTO: Screenshot.

Sjansefattig
Kampen startet ganske rolig, og det var først etter litt over ti minutter spilt den første sjansen kom. Kåffa vant et frispark høyt i banen, men Alagie Sanyang fyrte ballen rett i hodet på en av hjemmelagets spillere, som sto i muren.

Det var så Ull/Kisa sin tur til å skyte. Nysigneringen Henning Andresen klinte til, men heller ikke han lyktes med å få lærkula bak i nettmaskene.

Da det sto igjen ti minutter av førsteomgangen fyrte også lagkamerat Henrik Kristiansen av et langskudd, men Alexander Pedersen bokser ballen ut til corner.

Fem minutter senere blir Håkon Hoseth felt utenfor 16-meteren og dommeren blåst frispark. Denne gangen var det Fredheim Holm sin tur til å prøve seg, men også han skøyt ballen i muren.

Isnes' disipler klarte ikke å utrette noe mer og det ebbet ut i en ganske tam førsteomgang. Det må riktignok nevnes at det var tre spillere som utmerket seg med bra spill: Mohammed Mahnin, Fredrik Kristensen Dahl og Alexander Pedersen.

Ungt blod
Etter pausen gikk Pedersen og Fredheim Holm ut for Knut Søyland Skjærstein og David Tavakoli som la se opp på topp, og Sanyang gikk ned i tier-rollen.

Andreomgang startet ganske likt som den første, med få sjanser, men med et litt mer aggresivt og offensivt KFUM.

Kristian Aarstad (16) og Jens-Herman Haukeland kom også inn for Potur og Svindland. Enda flere unge Kåffa-menn som fikk sin debut der altså.

Da det var igjen 15 minutter av kampen vant Tavakoli et frispark rett utenfor 16-meteren, men igjen skøyt Sanyang ballen i muren. Ballen gikk ut til corner, men grunnet sterk vind klarte ikke Keivan Ghaedamini å få lagt ballen ordentlig inn i feltet, og Kisa-forsvaret fikk en enkel jobb med å klarere ballen.

Hjemmelaget kom seg også til en god sjanse like etter, men Dadi Dodou Gaye sto som en solid bauta og dekket skuddet.

Minuttet senere dro Mahnin på seg et fryktelig unødvendig rødt kort da han feide ned en av Kisa-spillerne. Der røk seriestarten for han som kanskje har vært banens beste Kåffa-gutt frem til taklingen var servert.

Keepernes aften
På tampen av kampen kom Ole Sebastian Sundgot seg til en stor sjanse, men Søyland Skjærstein viste hvorfor han er regnet som en av OBOS-Ligaens beste keepere og klarerer ballen trygt ut av fare.

Og det gikk ikke mer enn tre minutter før Søyland Skjærstein var på jobb igjen. Kisa med nok et farlig skudd, men keeper-Knut briljerte mellom stengene i dag.

Man kan med trygghet si at Mahnin lå an til å bli banens beste Kåffa-spiller, men han må nok gi den bort til både Pedersen og Søyland Skjærstein som kan få den på deling etter en god omgang hver.