Bli kjent med lagene: OBOS-fastboende

Tre lag som stinker OBOS.


Noen lag stinker OBOS. Tilsynelatende fast OBOS-medlemskap. Verken nedrykk eller opprykk. En evig kamp for å leve livet midt mellom kvalik og nedrykksstrid.

Dette har vært melodien for de tre siste lagene i vår rundreise OBOS-ligaen rundt. Og all ære til dem. Et kobbel av lag på nivået under kjemper for livet for å få sjansen til å spille i OBOS-ligaen. Disse tre lagene gjør det år etter år.

Vi har tidligere presentert:

0N7A3232
KFUM-KAMERATER: To mann som tråkket sine barnefotballsko på Ekeberg, kaptein for hvert sitt lag i OBOS-ligaen (Stian Sortevik og Christian Aas).

Ull/Kisa:
Jessheim laget er en svært attraktiv motstander for alle lag som må fly til bortekamp med sin umiddelbare nærhet til Gardemoen flyplass. For KFUM sin del byr de alltid på fartsfulle og jevne oppgjør og et lag vi kan identifisere oss med når det kommer til størrelse og ambisjoner.

Som Oslo-lag har er man alltid attraktiv for en rekke spillere og også i år har «Kisa» skaffet seg noen spennende nysigneringer.  Troppen i sin helhet ser veldig voksen og solid ut, med mye muskler og fysikk ved første øyekast.

Keeper Stefan Hagerup er fortsatt ligaens store attraksjon med sin frisparkfot, og foran seg har han kanskje OBOS-ligaens tøffeste midtforsvar i Funky-Morten Sundli, Espen Garnås og nykommeren Steffen Jenssen (Notodden i fjor).

Tidligere utenlandsproff Stian Ringstad blir en solid forsterkning på venstresiden mens Mesut Can som ble hentet fra Skeid for noen uker siden er mannen å stole på helt på topp, ettersom Martin Trøen fortsatt virker å være skadet.

Kisa var for noen sesonger siden med i opprykks-kampen flere år på rad, og vi syntes troppen ser såpass spennende ut at vi lanserer de som en outsider til opprykksplass igjen i år.

0N7A0441
LILLEBROR PÅ ROMERIKE: Strømmen har på imponerende vis bitt seg fast i OBOS-ligaen gjennom flere sesonger.

Strømmen:
Lillebror på Romerike må finne seg i å leve i skyggen av LSK i år, og det tror vi de lever helt fint med. Unge Ole Martin Nesselquist er en hard-worker som jobber mye og hardt med struktur og taktikk, så det er helt sikkert et velorganisert Strømmen som stiller til start i 2020 også.

Til tross for flere nøkkelspillere ut og sviktende økonomi, har Strømmen stablet på plass en god og bred tropp med masse x-faktor og spennende spillere. En rekke profiler fra PostNord-ligaen 2019 er hentet inn og det virker å være en sulten og talentfull spillegruppe Nesselquist disponerer i år.

Varierende i vinter, men det er også det man kan forvente når unge spillere skal tilpasse seg nytt nivå. Mange har tippet at Strømmen sin reise på nest-øverste nivå stopper etter årets sesong, og vi tror starten av sesongen vil avgjøre mye for dette unge Strømmen-laget.

Keeper Simen Lillevik fikk lite tillit i Stabæk men blir førstekeeper hos de rød og grå. Bak han finnes det tre unge og talentfulle keeperalternativer.

Hele fem gode alterantiver finnes på stopperplass hvor kaptein Kristian Jahr og makker Pål Steffen Andresen er lagets store kontinuitetsbærere.

Torje Naustdal fra Florø var meget god når KFUM møtte Strømmen på Marbella og kan bli en hit på midten som lagets nye playmaker etter at Mathias Blårud dro til Sogndal.

Offensivt hviler mye ansvar på ringreven Kjell Rune Sellin som får med seg tekniske driblere som Mac Laham, Willian Pozo og Youssef Chaib i angrepet. Sistnevnte med et skuddbein som kan havne på Youtube om han får drømmetreff med sitt venstreben som han gjorde i flere kamper for Kvik Halden på nivået under i fjor.

Se opp for Strømmen!

0N7A9441
JUBA MOT JERV: Juba scorer mot Jerv på Ekeberg i fjor. I dag åpner vi serien mot laget fra Grimstad.

Jerv:
Dagens motstander har vært på nestøverste nivå siden 2014. De har ligget i vannskorpa til opprykk flere ganger, og vært nære gjennom flere kvalikrunder tidligere. Dette håper nok de gule og blå på også i år, med en svært spennende spillerstall med flere eksotiske innslag.

Defensivt er det noen spørsmålstegn rett før seriestart med dobbelkarantene på stopperne John Olav Norheim (takk for sist!) og Simon Larsen som må tilbringe første seriekamp på tribunen sammen med Isnes og Hammer. Norheim som var en viktig spiller på Ekeberg sist vi var i OBOS-ligaen i 2016, fikk sitt røde etter å ha plantet samtlige knotter i magen på Juba Moula i nestsiste seriekamp i fjor, da som Strømmen-spiller.

I tillegg ble nysigneringen Daniel Arrocha fra Øygarden/Nest-Sotra langtidsskadet i vinter og mister store deler av sesongen. Dette har gjort at man har shoppet på overtid og hentet Akeem Latifu fra Mjøndalen, som trolig går rett inn i 11eren til åpningskampen.

Sørlendingen Kristoffer Tønnessen (signert for Start) er erstattet med sørlendingen Iman Mafi (hentet fra KIL) på venstrebacken, mens vi finner flere interessante navn fremover i banen.

Spesielt to herremenn som neppe så for seg at fotball-livet skulle ta dem til Grimstad da de vokste opp i som unge i Sør-Amerika.

Juan Pablo Pereira Sastre fra Argentina og Diego Campos fra Costa Rica skal sørge for samba og god rytme i angrepsspillet til Jerv i år, og sammen med nigerianske Michael Baidoo som har forlenget lånet sitt fra Midtjylland blir de en spennende trio å følge.

Trener Arne Sandstø er ikke kjent for sin rytme, men snarere for å coache et aggressivt og hardtarbeidende Jerv-lag som ofte lokker de gule frem fra lomma til norske OBOS-liga dommere.

Så her er det ingen tvil, mye å forberede seg til for Isnes og co om man skal få en opptur i dagens serieåpning. Det er bare å glede seg, snart er vi i gang!

Les deg opp på resten av lagene i ligaen:


BLI MED PÅ OBOS-TIPSET - VINN PREMIER!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter