Bli kjent med lagene: Innlandstrioen

Rødt, gult og grønt! Fargerikt og mye fotballtradisjon fra Innlandet venter denne sesongen.

Alle mann til Innlandet! Mange opplever at gammel fylkeskunnskap har gått ut på dato. Fra 1. januar ble Innlandet etablert, en sammenslåing av Hedmark og Oppland. Det nye fylket har tre representanter i årets OBOS-liga. Vi ser fram til halvlange bussturer ut av hovedstaden og inn i de dype skoger.

Vi fortsetter vår presentasjon av lagene i OBOS-ligaen 2020. Her er trioen fra Innlandet som vi skal bryne oss på!

0N7A2573
KAMERATER MØTES IGJEN: Her fra da KFUM møtte HamKam på Ekeberg i fjor.

HamKam:
Våre felles kamerater på Hamar ble aldri noen reell utfordrer til opprykk som mange forventet i 2019.

Tradisjonsrike HamKam kommer til å gjøre et nytt forsøk i år, og har til årets sesong fått med seg et par gamle kjenninger. Fjorårets hovedtrener Gaute Helstrup reiste tilbake til Tromsø og overlot plassen sin til duoen Geir Frigård og Espen Olsen. Sistnevnte ansatte like godt seg selv som hovedtrener i kraft av å være sportssjef, en jobb han trolig vil passe godt inn i. Olsen har tidligere ledet Strømmen til gode resultater i samme divisjon, og har i likhet med sin nye assistent et bankende grønt og hvitt hjerte.

Troppen har gjennomgått noen utskiftninger i alle ledd, med hjemvendte Marcus Pedersen som den mest interessante. Den tidligere eliteserie-toppscoreren er en klassesignering på dette nivået, hvis han er i riktig modus og i god nok form. Det var han ikke da vi møtte HamKam på Marbella, men de siste ukene har spissen sett langt hvassere ut.

Ekstra viktig blir han i og med at fjorårets to mestscorende spillere Simen Bolkan Nordlie (overgang til Aafk) og Kristian Lønstad Onsrud (langtidsskadet) er borte i 2020.

Defensivt ser laget solid ut med rutinerte Steinar Strømsnes inn som ledertype i midtforsvaret og et av landets mest presise venstreben i Jo Nymo Matland på backen.

Flere lokale unggutter banker også på døra i et HamKam-lag som ser svært spennende ut noen dager før det braker løs!

0N7A9975
KVALIKDUELL: KFUM slo ut KIL fra kvaliken i fjor.

Kongsvinger
Også i de dype skoger ved Glomma har man skiftet trener før årets sesong. Igjen. Spansk er byttet ut med finsk, og lagets nye trener har for en gang skyld fått god tid på seg til å sette sitt preg på årets KIL-utgave.

Mika Lehkosuo har en lang spillerkarriere bak seg med erfaring fra finsk og italiensk fotball, samt det finske landslaget. Som trener har han de siste fem årene trent det finske topplaget HJK Helsinki før han nå skal forsøke å gjøre de røde til et topplag i OBOS-ligaen igjen. Riktignok ble det kvalikspill på de rød også i fjor, men laget og byen har som alltid ambisjoner om å gå hele veien til topps og klare et nytt opprykk til Eliteserien.

Ali Ahmada på keeperplass var en attraksjon i OBOS-ligaen 2019, men er i år erstattet med trenerens landsmann Saku-Pekka Sahlgren som har kommet fra Sandnes Ulf.

Victor Grodås var kanskje ligaens beste venstreback i fjor, og har byttet ut Strømmen med Kongsvinger i årets sesong.

Bredden i den bakre fireren er i det hele tatt meget sterk og laget bør stå godt rustet defensivt gjennom en tøff OBOS-liga sesong.

På midtbanen får vi trolig se mer til de to sørkoreanerne Gang og Lee som virker å være nærmere spilletid i år enn i fjor, Marlinho og Simon Marklund er offensive artister på dette nivået og de lokale sliterne Holter og Vinjor har blitt voksne og må ta ansvar på midten.

Helt på topp blir det igjen kaptein Adem Güven som må dra lasset, med ungguttene Aanesland og Langrekken som utfordrere.

Alt tyder på at det blir nye tøffe oppgjør mot KIL også denne sesongen!

0N7A3716
STERK SESONG: Både Raufoss og KFUM imponerte som nyopprykket i 2019. I år har lagene litt å forsvare.

Raufoss:
Sist ut på innlandsreisen er de gule og sorte fra Toten. Raufoss rykket i likhet med oss opp fra PostNord-ligaen i 2018 og etablerte seg greit på nivået over i fjor. De var lenge side om side med oss som den store snakkisen i ligaen og leverte gode prestasjoner uke etter uke med sin unge tropp.

Utover en lang høstsesong ble det til slutt for tøft å henge med hele veien inn, men Raufoss klokket inn på en respektabel 11.plass i comebacket på nivå to, etter å ha ligget høyere plassert hele sesongen.

I år følger Christian Johnsen sine unge krigere samme oppskrift. Knallhardt arbeid, masse talent og fokus på å utvikle unge spillere. Parfait Bizoza ble den første av mange spillere som kommer til å gå via Raufoss til Eliteserien, så får vi se om de klarer å beholde nok kvalitet i laget til å stabilisere seg på nivået.

Foruten nevnte Bizoza er store deler av troppen intakt. Spissparet Henningsson og Fandi er borte, og erstattet av Håkon Leine fra Brattvåg og Lee Rochester Sørensen som tidligere har vært i OBOS-ligaen med Nest Sotra. I tillegg håper man at unge Gard Simenstad i likhet med storebror Simen skal etablere seg og bli en viktig brikke.

Hurtige spillere i alle lagdeler kjennetegner årets Raufoss-tropp som undertegnede tør påstå er ligaens yngste, med forbehold om feil.

Man fortsetter å satse på unge spennende spillere som ikke helt har tatt steget i de største klubbene, en strategi som kan være svært spennende.

I vinter har laget klart seg relativt bra mot god motstand, nå gjenstår det å se om de kan få en like god start som i fjor når det skal spilles om poeng!

LES TIDLIGERE LAGPRESENTASJONER:

Annonse fra Obos-ligaen: