Bli kjent med ligaen: Opprykkslagene

Snart starter OBOS-ligaen. Vi varmer opp med lagpresentasjoner.

Fram mot seriestarten fredag 3. juli vil vi her på Kåffa.no la deg bli bedre kjent med motstanderne som venter i OBOS-ligaen 2020. Vi presenterer de i porsjoner - tre og tre.

I dag: OPPRYKKSLAGENE - Blink, Åsane og Grorud

Entusiasmen og energien man tar med seg fra et opprykk kan fort omsettes i poeng når man tar steget opp én divisjon. Dette fikk vi selv erfare under fjorårets comeback-sesong på nest øverste nivå. Her er årets opprykkslag i OBOS-ligaen:

0N7A9937
TRØNDERLAG: Blink klarte seg så vidt i ligaen da vi møtte dem i 2018. I fjor rykket de opp.

STJØRDALS/BLINK
Nytt trøndersk bekjentskap for OBOS-ligaen når Stjørdals/Blink debuterer på nest-øverste nivå. Fjorårets overraskelseslag i PostNord-ligaen ledet serien tidlig og så seg aldri tilbake etter det. Dette til tross for at de året før berget plassen i 2.divisjon med nød og neppe i siste serierunde.

Et defensivt solid Blink-lag slapp inn under ett mål i snitt i fjor, men klarer neppe å opprettholde den statistikken i år. Fra en solid bakre firer har de mistet stortalentet Robert Williams til Ranheim, en klubb de har knyttet tette bånd til de siste årene. 

Tilbake til Ranheim har også Sondre Sørløkk og Jakob Tromsdal dratt etter vellykkede låneopphold i Stjørdal i 2019, mens Mats Lillebo valgte å bli værende for å fortsette sin gode utivkling under trener Roar Vikvang og co. 

Sammen med den notoriske måljegeren Sondre Stokke som endelig får sjansen sin i “toppfotballen” etter å ha herjet på nivåene under i flere år blir han ekstremt viktig for at Blink skaffer seg nok poeng til å etablere seg i OBOS-ligaen på første forsøk. 

Med nytt kunstgressdekke på stadion og stor støtte hos både det lokale næringslivet og fotballfolket i Stjørdal, er det masse å glede seg til for de som heier på de røde og hvite fra Trøndelag.

Det er også verdt å nevne at spillerne ikke har vært permittert de ila pausen, og at klubbens trenere gikk foran og sa fra seg all lønn i en lang periode. Dette sier noe om samholdet og lojaliteten i et hardtkjempende og solid Stjørdals Blink som neppe blir noen kasteball på dette nivået. 

0N7A6147
GJENSYN I VEST: Ingen glemmer kampen høsten 2018 der vi tok steget opp igjen i OBOS-ligaen, og sendte Åsane ned. Nå møtes lagene igjen i OBOS-ligaen.

ÅSANE
De oransje fra Bergen er tilbake på nest-øverste nivå igjen etter å ha blitt sendt ned av vårt eget KFUM i 2018. Siden den gang har man gått gjennom et solid stilskifte både hva gjelder spillertropp og spillestil. 

Med en gjeng unge sultne lokale spillere har trenerteamet Morten Røssland og Sindre Tjelmeland gjort Åsane til et av landets mest spillende og underholdende lag. Dette fungerte utmerket i PostNord-ligaen, mens det nå blir svært spennende å se om de oransje tør å stå for den samme offensive ballbesittende fotballen mot enda tøffere motstand. 

I vinter har det sett ut som de skal prøve på dette hvor de blant annet rundspilte Brann og vant 1-0 før de fikk det langt tøffere i Juni hvor de tapte for samme lag 2-0. Slik vil erfaringen trolig også være i OBOS-ligaen hvor mange fintspillende lag har blitt kjempet i senk de siste sesongene. 

Stort sett hele spillertroppen har blitt holdt inntakt, noe som er svært uvanlig for opprykkslag. Kun midtstopper Ole Martin Kolskogen av de som spilte mest i fjor er borte, og dette gjør at vi forventer et Åsane-lag som er samspilte og strukturerte til tross for en lang pause med lite relasjonell trening.

0N7A2888
OSLO-DUELL: Grorud er oppe i OBOS-ligaen. Her fra da vi møtte dem i PostNord-ligaen i 2017.

GRORUD
Med Skeid sitt nedrykk i fjor er det gledelig at vi har fått en ny rival fra Oslo-fotballen opp i OBOS-ligaen. 

Grorud har lenge ligget i vannskorpa og bygget klubb over tid, og derfor føltes det fortjent at de nå får sjansen til å prøve sitt prosjekt på nest-øverste nivå. 

Med en talentfull trener i Eirik Kjønø og et tydelig fokus på spillerutvikling og talentarbeid i hele klubben kan det fort vokse frem nye OBOS-liga profiler fra Oslo øst. 

I spillertroppen finner vi en fin miks av disse unge talentene blandet med et par klubbspillere som har vært viktige bærebjelker i klubben i mange år. Med flere leiesoldater fra  Eliteserieklubbene i Oslo er det også mange som kommer til å følge med på de gule og blå gjennom årets sesong.

Oppkjøringen har vært ekstra turbulent for Grorud med lang karantene og ekstra uker i Marbella, null kontakttrening som følge av at man ikke kunne møte protokoll kravene og generelt færre økter sammen med hele spillergruppa enn man skulle ønske. 

Det er også noe skadetrøbbel i troppen før seriestart som gjør at vi er svært spente på å møte Grorud i generalprøven, samt se hvordan de takler et tøft kampprogram fra start i sin første sesong i OBOS-ligaen.

Vi gleder oss også veldig til et intenst og fartsfylt Oslo-derby hvor vi naturligvis forventer å vise at vi fortsatt er det nest beste laget i hovedstaden!

 

Annonse fra Obos-ligaen: