Bli kjent med ligaen: Nedrykkslagene

Lagene som spilte i Eliteserien i 2019. Og håper å være tilbake i eliten i 2021.

Fram mot seriestarten på fredag vil vi presentere lagene som venter i OBOS-ligaen 2020. Før helga startet vi med de tre lagene som rykket opp til OBOS-ligaen i fjor høst.

I dag tar vi for oss nedrykkslagene - Lillestrøm, Tromsø og Ranheim. 

Og nedia; i dette ser vi ikke for oss at dette er lagene som blir å se i nedrykksstriden i årets OBOS-liga. Snarere tvert imot. Alt tyder på at de tre storlagene som rykket ned fra fjorårets Eliteserie blir våre tøffeste konkurrenter denne sesongen. Her er noen ord om hvert av dem.

Lillestrøm:
Vi bruker ikke mer tid på fjorårets thrilleravslutning enn nødvendig. Ikke en gang «frelseren» Nordlie kunne forhindre et historisk nedrykk for de gule og sorte fra Lillestrøm. Sist gang laget rykket ned et nivå var i 1966, men nå skal Romerikes fotball-flaggskip forsøke å jobbe seg opp en divisjon.

Til tross for å ha fått med seg både Ranheim og Tromsø ned fra Eliteserien er LSK laget både oddseksperter og OBOS-publikumet har som soleklar opprykksfavoritt.

Med god grunn. Siden fjoråret har man i manges øyne styrket trenerapparatet med ansettelsen av S08 sin suksesstrener Geir Bakke. Han har med seg et solid trenerteam med flere kjente norske fotballnavn som Arild Sundgot, Petter Myhre og Jon Knudsen. I tillegg har man beholdt store deler av spillerstallen og stiller til start på nest-øverste nivå med kvalitetsspillere som Thomas Lehne Olsen og Ifeanyi Matthew.

LSK har også ryddet plass til noen ekstra lokale unggutter i en tropp som ser meget solid ut i alle lagdeler, med en rekke spillere som har levert gode prestasjoner i Eliteserien de siste sesongene.  

Allikevel ble ingen i KFUM skremt av nivået når vi møtte dem til treningskamp for kun noen uker siden, dette til tross for at det ble tap i en jevn fotballkamp.

Med manglende evne til å slå opprykkslagene Aalesund, Sandefjord og Start i fjor, er nok Isnes og co. svært lystne på tre poeng mot et av de beste lagene OBOS-ligaen har fått huse noensinne.

Tromsø:
Fjorårets Tromsø-tur endte med tre poeng og jubel etter 3-2 over et TUIL lag som har tatt turen ned til PostNord-ligaen i 2020. «Storebror» Tromsø blir en minst like tøff nøtt og knekke i årets sesong hvor de naturlig nok er tippet helt i toppen av årets OBOS-liga.

Gaute Helstrup er tilbake «hjemme» i Nord etter å ha ledet HamKam i fjorårets sesong. Det betyr offensiv, underholdende fotball og en trener som virkelig kan OBOS-ligaen. Helstrup har tidligere gjort stor suksess med nevnte TUIL i samme divisjon og kommer til å passe godt for en ungt, sprudlende og talentfullt TIL lag.

Bærebjelkene Simen Wangberg og Ruben Yttergård Jenssen står for rutinen og blir viktig for en tropp med rekordmange unge egenproduserte spillere som vil nyte godt av at klubben har tatt et steg ned.

Utviklingsarbeidet i klubben har vært godt i mange år og dette vil trolig være en sesong der man kan nyte godt av nettopp det.

Det er i det hele tatt en svært tydelig nord-norsk profil på årets TIL-utgave, noe som vil bety at de røde og hvite vil kjempe med den stoltheten og kjærligheten til klubben og byen som flere kritiske røster har hevdet at har manglet de siste årene.

Defensivt har man solid dekning, mens laget lenge har skreket etter en toppscorer, selv om unge Brage Berg Pedersen, Sigurd Grønli og Mikael Norø Ingebrigtsen har levert godt i vinter.  Det har man trolig fått med overgangen til Fitim Azemi fra Stabæk, som kommer tilbake til klubben han som leiesoldat scoret 5 mål på 12 kamper i på høsten i fjor.

I tillegg har trener Helstrup hentet inn en gammel kjenning i Mohamed «Mo» Ahamed Jama, som har spilt i de lavere divisjonene i nord siden sist han samarbeidet med Helstrup.

Det var trolig siste brikken som skulle på plass hos et TIL-lag som ser sterke ut både på banen i vinter og på papiret.

Ranheim:
Kultlaget Ranheim er godt kjent for OBOS-liga publikummet men kommer til årets sesong for første gang som nedrykkslag.

Til tross for at man har mistet mange av sine viktigste spillere i vinter, har man en spillertropp også i år som er mer enn god nok til å klare et opprykk.

Med imponerende bredde og to nesten like gode 11ere bør RIL-gutta kunne håndtere det tøffe kampprogrammet som kommer bedre enn de aller fleste lag.

Det vil de også gjøre med et svært bevisst forhold til hardt arbeid og alt som er «gratis», bla godt kameratskap som er en viktig felles verdi de deler med både Hamar kamerater og KFUM kamerater.

Sliterne Even Barli, Mads Reginiussen, Eirik Tønne og Michael Karlsen er alle viktige og sterke klubbspillere som må gå foran i denne sesongen om det skal bli kjemping i toppen.

Ranheim har også sett meget bra ut i vinter og knapt tapt en kamp etter koronapausen. Det gjør at de tar med seg viktig selvtillit og trygge relasjoner inn i en intensiv seriestart!

 

Annonse fra Obos-ligaen: