- Verdiene kan man ikke sette en prislapp på

Håkon Kristian Stavrum forlenger med KFUM.

Midtbanespilleren har signert en ett-års kontrakt, og blir dermed med på enda en sesong med A-laget.

Den energiske spilleren kom til KFUM helt tilbake i 2013 og har hatt en enorm utvikling i klubben, til tross for et skademareritt på drøye to år. 

- For meg er alle spillere hos oss KFUM-spillere, men det er klart at Stavrums historie gjør meg ekstra glad i og med at han har kjempet hardt for å få kamper på dette nivået og etter alle skadene, forteller hovedtrener, Jørgen Isnes. 

- En inspirasjon for mange
Stavrum har i år kommet tilbake for fullt etter skadene, og han har fått mye tillit av trenerapparatet. 

- En meget sterk mental prestasjon å komme tilbake på det nivået han er nå og ikke minst med tanke på at han har tunge jus-studier ved siden av. At han har vært involvert i nesten 25 kamper i år og hvorpå nesten halvparten av kampene er fra start, burde være inspirasjon for mange. Tålmodighet, hardt arbeid over lengre tid og målbevisst. Der har du Stavrum, forteller Isnes. 

Og hovedtreneren sparer ikke på komplementene på spørsmål om hvordan Stavrum er som person:

- Stavrum er en kapteins-type. Bryr seg om at andre har det bra, sosial utadvendt og som sagt hardt arbeidende. Slike spillere ønsker vi selvfølgelig å bygge videre på.

- Kan Stavrum være spilleren som overtar kapteinsbindet når Sortevik gir seg?

- Det er opp til han selv ;)

Hjerte i klubben
Og det er en veldig fornøyd midtbanespiller som forteller hvorfor han ønsket å forlenge kontrakten sin:

- Det er her jeg vil spille fotball fremover. Jeg sliter med å se for meg å spille for en annen klubb sånn det er nå. Jeg har dessuten veldig stor tro på prosjektet til trenerteamet, vi har noe stort på gang. 

Stavrum forteller videre om hvordan han opplevde å komme til Kåffa:

- Denne klubben betyr veldig mye for meg. Jeg ble tatt imot med åpne armer av Pål Pærnes, på et veldig bra gutter 98-lag da jeg kom hit. Siden fikk jeg lov til å ta steget opp på A-laget i 2015, forteller Stavrum. 

Han utdyper at det er verdiene i klubben som begeistrer han mest. Midtbanespilleren trekker frem at uansett hvor mye motgang han har vært gjennom, så har han fått støtte av alle i klubben. 

- Verdiene kan man ikke sette en prislapp på. Jeg er nesten mer glad for hva Kåffa har gitt meg som person, enn hvordan de har utviklet meg som spiller, og det sier litt om klubben, sier Stavrum.

Store ambisjoner
Og han er klar på hvordan han ønsker kapteinsrollen skal være i klubben:

- Først og fremst må jeg si at det er helt riktig at Sortevik har kapteinsbindet, han er en veldig god leder. Det er noen store navn som har båret det bindet før, og det er helt åpenbart at det er noe jeg har ambisjoner om på sikt, forteller Stavrum og legger til:

- Nå er jeg mest opptatt av å lære av hvordan Stian gjør det, og det er ikke sånn at man må ha kapteinsbindet for å være en ledertype. Jeg kommer ikke til å vente med å ta ansvar til jeg for kapteins-rollen. 

LES OGSÅ:
- Det har gått for sent med oss
- Vi kom veldig skjeivt ut
Stortap i Sogndal

Annonse fra Obos-ligaen: