Stortap i Sogndal

Etter åtte kamper uten tap, måtte laget fra Ekeberg til slutt gi fra seg tre poeng.

Sogndal-KFUM 3-0 (1-0). I formiddag var det klart for storoppgjøret mellom Sogndal og KFUM. Kampen om playoff er godt inn i innspurten, og begge lag hadde et stort ønske om tre poeng.

Til dagens kamp hadde Isnes foretatt seg tre bytter. Tavakoli måtte stå over kampen etter han fikk sitt fjerde gule kort, hjemme mot HamKam på onsdag. Inn for han kom stortalentet Juba Moula. Svindland og Stavrum fikk også sjansen fra start, til fordel for Sortevik og Sanyang.

Hjemmelaget dominerte
Det tok ikke lenger enn et drøyt minutt før Sogndal skapte problemer for gjestene fra Oslo.

Lindquist hadde en dårlig klarering nede ved cornerflagget, som gikk rett til Sogndalspiller, Totland. Han la ballen inn i feltet, via Rasch, og rett til Kupen.

Angriperen fikk fyrt av et skudd, men den rutinerte midtstopperen, Gueye fikk kastet seg foran og fikk Kåffa ut av trøbbel.

Knappe fem minutter senere var det Ndour som testet siktet, og fyrte av et skudd som gikk rett uten for mål.

Sogndal fortsatte å utfordre gjestene, og i det 18. minutt fikk hjemmelaget uttelling.

Kristoffersen fikk ballen ute høy høyrekanten og banket den på direkten inn i feltet, der sto Totland klar og satt lærkula i nettet bak Søyland Skjærstein. 1-0 til Sogndal.

Hjemmelaget fortsatte med høyt press og skapte en rekke gode sjanser utover omgangen, men KFUM forsvaret og keeper-Knut reddet unna alt som kom.

Lagene gikk til pause på 1-0, noe som kanskje burde vært mer i Sogndal sin favør.

Fra vondt til verre
I andreomgang kom gjestene seg litt mer med i kampen, og fikk holdt mer på ballen. Likevell var det Sogndal som kom de sjansene og fortsatte presset sitt fra førsteomgangen.

Etter 62 minutter spill, sto det 2-0. Det var Eid som fikk sendt ballen inn i feltet til Krüger som sendte den videre til Ndour.

Venstrekanten satt ballen kontant i mål og Søyland Skjærstein var sjanseløs på å redde den.

Etter 2-0-målet kom den kreative midtbanespilleren Moa Mahnin inn for Olav Øby.

Og knappe tre minutter etter 2-0-målet satt Ndour ballen klink opp i krysset, og Sogndal gikk fra 2- til 3-0.

Hyggelig gjensyn
Oppi all elendigheten for KFUM, kom det et meget hyggelig bytte. Dadi Dodou Gaye kom inn på banen for første gang siden starten av juli. Den eminente høyrebacken kom inn for Lindquist.

Inn kom også Sanyang og Ghaedamini for Moula og Dahl.

Kåffa´s første skudd på mål kom ikke før i det 73. minutt. Da var det Rasch som fyrte av et skudd fra ca. 25 meter, men ballen gikk rett på Sogndal´s sisteskanse.

Til tross for å ligge under med tre mål, sparte ikke Stavrum på kunstene. Han viste oss et lite stykke magi og skapte KFUM sin første store sjanse, da han dro av ikke mindre enn fire spillere inne i Sogndal sin 16 meter, før han banket ballen utenfor stangen.

KFUM´s siste bytte var Hoseth som kom inn for Svindland.

Utover omgangen spilte KFUM seg til et par sjanser, men de evnet ikke å sette lærkula i mål denne høstdagen.

Rekken av matcher uten tap for gjestene er brutt og kampen endte 3-0 til hjemmelaget.

Ny sjanse for gutta fre Ekeberg neste søndag hjemme mot Ranheim.