- Vi kom veldig skeivt ut

Isnes etter tapet mot Sogndal.

Det ble storseier for Sogndal, da KFUM kom på besøk tidligere i dag. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause etter å ha dominert store deler av førsteomgangen. 

- Vi kom veldig skeivt ut. Sogndal fikk vende og vri på oss og spesielt på deres vingbacker, som vi skulle vært tettere i. Det gikk tregt med oss, og de fikk satt inn det trykket vi egentlig skulle ta luven av. Vi avsluttet omgangen bedre siste 10, forteller hovedtrener, Jørgen Isnes. 

Det tok seg litt opp i starten av andreomgang, men gjestene fikk fort seg to til i bakleksa, og da ble det tungt å prøve å snu kampen på 3-0.

- Vi fikk en litt bedre start i andreomgang, men falt igjennom i perioden vi slapp inn to til. Siste 15 viste gutta at man ikke gir seg og vi skapte det lille vi hadde i kampen. Men det dreier seg også om et svakere og mindre aggressivt motspill, forteller Isnes. 

Isnes er klar på hvorfor ikke rekken av kamper uten tap, fortsatte i dag:

- Vi slet med å komme oss ut pga. det gikk for tregt med oss i sideforskyvningen og de fikk satt trykk på oss. I tillegg var vi altfor dårlig når vi vant ball og hadde den. Da går det på tvers eller hjemover. Sogndal var gode i presset, men det var rom der. Det var vi for dårlig til å utnytte i dag, forteller han og legger til:

- Du vinner ikke fotballkamper hvis det meste av pasninger går hjemover, vi har dårlig orientering og kroppsstilling og stort sett negative touch, dvs. ned i banen. Sogndal var over oss gjennom de første 30. Mye av håpet om poeng blir ødelagt litt ut i 2.omgang. I dag var det et nivå opp på motstanden vi har møtt den siste tiden, det har vi nivået inne til å håndtere, men ikke med slik vi fremstod i dag.

Og det var et svekket KFUM-lag som tok turen til Sogndal. Lagets toppscorer, David Tavakoli måtte stå over på grunn av for mange gule kort og lagets kaptein, Stian Sortevik har blitt forkjølet, og holdt seg derfor hjemme. 

- Vi har vunnet kamper uten Stian før og det må vi kunne håndtere, forteller Isnes og utdyper:

- Stian og også David ville nok vært noen å koble spillet opp på i tyngre faser. I denne kampen kom ballen stort sett tilbake pga. dårlig valg og utførelse.

Kampens store lyspunkt sett med Kåffa-øyne, var at Dadi Dodou Gaye endelig var tilbake på banen. Backen har vært ute med skade siden startet av juli og har lenge måtte se kampene fra tribunen og TVen.

- Det er flott å ha Dodou tilbake. Han har hatt det tøft. Hardt arbeid lønner seg, og han kom godt fra det både han og Keivan som kom inn på backene, sier Isnes. 

Neste søndag er det Ranheim som skal gjeste KFUM Arena og Isnes er optimistisk før neste kamp:

- Denne kampen legger vi igjen i Sognefjorden. Så gjelder det å få trent på vårt eget spill frem til Ranheim kampen. Der garanterer jeg andre prestasjoner.

LES OGSÅ:
Stortap i Sogndal
Poengdeling mot HamKam
Stopperkjempen sikret tre poeng

Annonse fra Obos-ligaen: