Stor tro på tre poeng

Isnes før kampen mot Øygarden

I morgen går turen til Øygarden for gutta fra Ekeberg. De møter et lag som er vesentlig bedre på hjemmebane, enn på bortebane. Øygarden har hatt en tøff første halvdel av sesongen og ligger på 15. og nest siste plass på tabellen. 

- Det er et fysisk lag som har vært vonde å slå på deres hjemmebane, forteller hovedtrener Jørgen Isnes. 

Kampen i morgen spilles også på gress, noe KFUM ikke har spilt på så langt i år. Laget har riktignok gode prestasjoner fra tidligere på gressbaner. De slo blant annet Øygarden (da het de Nest-Sotra.) 0 – 4 i cupen i fjor. 

- Vi har hatt mange gode kamper på gress før, så det kan kle oss, forteller Isnes. 

Han legger til at det riktignok kan være en våt gressbane de skal spille på:

- Det regner jo ofte i Bergen, så vi må ta noen hensyn, forteller treneren. 

Gode resultater
KFUM er nå inne i en god periode, hvor de har tatt fire poeng på de to siste kampene, hvor de har møtt de to beste lagene i ligaen, Ranheim og Tromsø. 

- Vi har alltid vært veldig klare på at det vi holder på med, skal gi oss poeng fremover. Så har vi også gjort noen endringer i laget, som har fungert godt, forteller han.

Han tilføyer at de også har gjort noen taktiske grep, som har gjort de enda mer bunnsolid defensivt, noe som også har forplantet seg litt offensivt også. 

- Så skulle jeg også gjerne sett at vi scorer litt flere mål, men selvtilliten er god, sier Isnes. 

Hovedtreneren er også klar på at disse to kampene, er de dem har hatt minst ballbesittelse denne sesongen, men at det har gitt dem rom fremover i banen, som har ført til suksess. 

Bergen, byen Øygarden ligger ved er også hardt rammet av covid-19 om dagen, noe som fører til at laget må være varsomme og må følge smittevernreglene nøye for å unngå å bli smittet. 

- Vi følger alle smittevernregler med blant annet munnbind og vi går samlet hele veien, så det skal godt gjøres at vi pådrar oss noe sykdom der, forteller Isnes. 

Stor tro på seier
Kampen mot Øygarden er den siste før vi er halvveis i sesongen. KFUM har til nå fire seiere og fem tap og uavgjort resultater. De ligger nå på niende plass, med 17 poeng. 

Øygarden derimot har kun karret til seg to seiere så langt, og står med hele åtte tap og fire uavgjort. De er ett poeng fra tabelljumbo HamKam, med kun 11 poeng så langt. 

- Jeg tror vi har gode muligheter i morgen, forteller Isnes.

Han sier det på grunnlag av de gode kampene på mot Ranheim og Tromsø sist, og forteller at de samtidig er klare for det som møter dem på Vestlandet. 

- Det er en annen type bane og et annet type lag, også tror jeg forhåndsarbeidet vi har gjort denne uken er såpass solid at vi stiller godt forberedt, forteller Isnes. 

Han legger til at kampen selvfølgelig skal spilles før man kårer en vinner.

- Vi ønsker tre poeng og har stor tro på at vi skal klare det, sier Isnes

LES OGSÅ:
Simon til Sarpsborg 08
Poengdeling mot serielederen
De største seierne i Kåffa-historien

Annonse fra Obos-ligaen: