Simon til Sarpsborg 08

Får ny mulighet i Eliteserien.

Simon Thomas tar med seg keeperhanskene og flytter til Østfold. I dag ble det klart at Eliteserie-klubben Sarpsborg 08 henter kanadieren fra Kåffa.

KFUM har for tiden tre solide keepere i stallen, så da Sarpsborg kom på banen og spilleren selv var tydelig på at han ønsket denne utfordringen, er Kåffa nå glad for at en fant fram til en løsning.

- Denne overgangen kjennes riktig for meg. Jeg har høye ambisjoner og vil alltid forsøke å utfordre meg selv. Gjennom dette klubbskiftet ønsker jeg å ta nye steg som keeper, og spille kamper på høyest mulig nivå, sier Simon til Kåffa.no.

17 KFUM-kamper
30-åringen har 8 landskamper for Canada. Siden 2015 har han levert redninger for Strømmen, Bodø/Glimt, Kongsvinger og de to siste sesongene for KFUM. Han endte på 17 kamper bakerst for Kåffa – gjennom 2019 (10) og 2020 (7). 

Nå skal han altså tilbake til Eliteserien, der han også spilte for Glimt i 2016.

- Jeg er veldig glad på hans vegne. En super fyr, og en utrolig profesjonell utøver som jobber steinhardt hver eneste dag. Han reflekterer godt rundt det å være keeper og har hatt en fin utvikling i KFUM, og jeg har ikke sett han bedre enn denne sesongen, sier keepertrener Nikolai «Miki» Venedik.

En helt på akademiet
Selv om Simon slenger seg opp igjen til det øverste nivået i norsk fotball, understreker den blide kanadieren at han har hatt svært minnerike måneder på Ekeberg.

- Tida i KFUM har vært fantastisk. Hele klubben bidrar til at du føler du tilhører denne klubben fra første sekund, og troppen vi har her består av ekstremt talentfulle fotballspillere. Jeg vil savne spillere og alle folkene i og rundt klubben. Dere gjør KFUM til noe helt spesielt, sier Simon.

Keeperen har blitt en superhelt på KFUMs fotballakademi. Blant annet har Simon vært raus med å gi bort slitte keeperhansker som har gledet KFUM-barn.

- Vi har mye å takke Simon for. Spillere, trenere, og klubbens unge spillere som har hatt han på akademiet. Han legger sjela si der også - 100% proff i alt han gjør, skryter Miki.

Takk for innsatsen, Simon - på akademiet og på banen!
 

  • En fot(ball)note: Simon er den fjerde spilleren som går fra KFUM til en klubb i Eliteserien i løpet av et drøyt år: Moses (Strømsgodset), Øby (Kristiansund), Olden Larsen (Mjøndalen), Simon (Sarpsborg 08).
LUDV6207
Simons siste kamp for KFUM kom mot LSK for en måned siden.


 

Annonse fra Obos-ligaen: