Poengdeling mot serielederen

Alagie scoret i en praktfull Kåffa-omgang, men dessverre fikk gjestene et enkelt cornermål etter pause.

KFUM-TROMSØ 1-1 (1-0). Serieleder Tromsø hadde tatt turen til Ekeberg i ettermiddag. For KFUM skulle det bygges videre på triumfen mot Ranheim sist.

Og det startet imponerende bra, sett med Kåffa-øyne. Da lagene gikk til pause, ville neppe en objektiv tilskuer satt penga på at det var gjestene som lå an til Eliteserie-opprykk.

For KFUM var klart best. Tromsø hadde kampens første sjanse, men så mye mer hadde de ikke i løpet av de første 45.

Nådeløs Alagie
Kåffa tok ledelsen da Alagie utnyttet en ballmist da det var spilt under 10 minutter. Alene med keeper dunket vår nummer 10 ballen i nettet.

I resten av omgangen spilte et KFUM-lag med stor selvtillit. Og ikke minst var målscorer Alagie frisk.

Da halvtimen var spilt, vartet Kåffa opp med et mønsterangrep. Fra Sortevik til Sanyang og videre til enda en S, men dessverre kom Stavrum skliende inn litt for sent til å sette inn nok en OBOS-scoring.

Minutter tidligere så det ut som om KFUM ble snytt for en straffe. Like før pause var vi nære på etter en corner, men dessverre ut over dødlinja på feil side av stolpen.

Enkel baklengs
I åpningen av den andre omgangen så det fortsatt lyst ut for Kåffa, men så skjedde det som ikke skulle skje. TILs Sakarias Opsahl fikk stå mutters alene bak i feltet på en corner og kunne enkelt styre inn utlikningen.

Utover i omgangen ble det et annerledes kampbilde. Tromsø hadde mer ball og var mye oftere i og rundt boksen. Kåffa sto imot det som kom og fikk løftet spillet sitt igjen i siste del av omgangen.

Inn i angrepsrekka kom David Tavakoli og debutant Lasse Sigurdsen for å jage et sent vinnermål igjen. Vi fikk satt inn et visst trykk, men vi kom oss aldri til de helt store sjansene.

Dermed endte det uavgjort. Fire poengs  fangst mot de to lagene som ligger an til opprykk er sterkt, men etter førsteomgangen i dag bude vi faktisk ståttt igjen med full pott.

I neste uke går turen til vest og møte med Øygarden. Med et KFUM-lag som viser gryende form er det bare å glede seg til høsten.

Alle foto: Guttorm Lende