Så er endelig dagen her...

Men - det ble ikke helt det vi hadde gledet oss til... Nå er koronakampen mye viktigere enn de tre poengene mot Raufoss.

Så er dagen er her. Joda, det er palmesøndag. Men, det er også dagen vi satte i kalenderen for flere måneder siden. Dagen for avspark i OBOS-ligaen.

Vi, hjemme mot Raufoss. To opprykkslag inn i 2019-sesongen, som begge beit godt fra seg.

I dag skulle vi starte på jobben med å bevise at sesongen i fjor ikke var noe eventyr.

Slike dager starter tidlig. Ikke lett å sove lenge sånne dager. Egg, bacon og kaffe til frokost - og en hel haug med tanker om kampen.

Er gutta klare? Har vi tatt ut riktig lag? Et lag som man ofte har sett siden torsdagsøkta, med kanskje noen plasser hvor det er tettere fight om å spille. Har vi det vi trenger i banen fra start for å kontrollere kampen? Har vi «gamechangere» fra siden? Hvem trenger vi når i kampen?

Taktikken er klar den. Den ble klar gjennom treningsuka. Men de siste avgjørelsene kan bli utslagsgivende. Dag maser på lagoppstillingen. Han har fått troppen. Men maser, - selv om han vet utrolig godt at han får den i tide. Bare et par spørsmålstegn. Kan bli avgjørende. Kanskje en gåtur eller løpetur kan hjelpe til med valget. Det gjør ofte det. 

Man kan få mye ut av å lufte hodet. Brikkene faller på plass. Det er ikke alltid sånn, men noen ganger er det så tett i enkelte posisjoner. Et luksusproblem sier noen. Mer hodebry vil jeg si. Men troppen er god, bred og solid, synes jeg. Derfor kommer man ovenfor slike valg. 

Siste samtale med Lübeck og Daniel skal tas før vi kan slappe litt av før oppmøte på arenaen. Oppsummering av treningsuka skal repeteres for gutta. Punktene som skal sørge for at vi tar Raufoss. Et par punkter offensivt og defensivt. Hvilke rom blir ledig mot Raufoss? Hva blir viktig for å utnytte disse rommene? Hvordan vil det være lurt å presse i denne kampen? Høyt/lavt? Innover/utover? Hvor er styrkene til Raufoss?

Gutta kjenner til dette etter treningsuka. Men det trengs repetisjon i kamppraten og en motivasjonsprat som gjør at gutta stanger litt hodet i veggen igjen. Vi i trenerteamet jakter et nøkkelord for dagen. Som skal gjenspeile denne dagen. Denne dagen dreier det seg om ENERGI. Energi som smitter. Presset, løpene, kroppsspråket. Det skal gi energi til omgivelsene. 

Da er alt klart. Oppmøte for gutta 1,15 før kamp. Spiser og fikser seg selv før hjemmekampene. Blir for langdrygt ellers. Trenerteamet har oppmøte 2 timer før kamp. Tar siste gjennomgang av kampprat, dødballer og plan B. 

Klokka er 1600. Ankommer KFUM Arena. Der hvor vi var så gode i fjor. Fortet vårt. Hilser på riggeteamet med Peter Moqvist i spissen, vel vitende om at han med flere har holdt det gående siden morgenen. Imponert. Dag står alltid i døra og tar oss imot. Alt er klart inne i garderoben. Ut å kjenne litt på kunstgresset. Det lille som er igjen. Sørger for at vanningen er i gang. Dette kunstgresset trenger vann. 

Inn på «kontoret» igjen. Lübeck, Daniel, Fredrik og Miki er alle på plass. Fredrik allerede i gang med å mykne opp det siste lille hos enkeltspillere. Resten av trenerteamet tar siste gjennomgang. Alt er klart. Unngå så mange tilfeldigheter som mulig gjennom at vi stiller godt forberedt har vi blitt enig om. Fotballen er ikke så forutsigbar. 

Klokka er 1645.

Men, nei. Ikke i dag. Ingen Moqvist. Ingen Dag. Ingen spillere. Ingen motstander. Ingen vanning. Hallen er stengt. Det er stille på Ekeberg. Det er ingen kamp. Det blir ingen kamp.

Nå vet vi ikke når vi skal i gang igjen. Akkurat nå er a-laget permittert og vi følger dermed de retningslinjene som er gitt. Det betyr at spillerne akkurat nå står på egne ben og gjør egne valg i forbindelse med trening. De har selvfølgelig fått treningsprogram før permisjonen, som de kan følge, og kjenner jeg gruppa rett så ligger de ikke på latsiden. Det er en treningsivrig gruppe som vil elske å være i god form når vi kan ta frem ballen sammen igjen. 

Men akkurat nå er det viktigere ting. Unngå smittespredning i samfunnet og få klubben til å være bærekraftig også etter denne perioden. Jeg tror vi klarer begge deler.

Jeg tror vi alle er sulteforet på fotballen og alt den gir oss når samfunnet er oppe og går igjen. I fjor var det god vekst på publikumstallet på a-kampene. La oss skape mange nye øyeblikk sammen når vi sees.

Midt oppe i alt, finner jeg også grunn til å rose klubben for en meget god håndtering av situasjonen vi er i. Kommunikasjon og tydelighet er nøkkelord i en slik periode.

Alt i alt er det nå veldig mye som føles rart.

Og om du kjenner på KFUM-savnet, ja, så er det mer enn nok å ta seg til:

Sjekk ut denne KFUM-bingoen med barna, du kan bidra med dugnadsarbeid, du kan få påfyll gjennom de mange heiaropenedu har fått servert på Kåffa.no, bli kjent med a-lagsgutta som stiller opp for spørsmål på Instagram – og fra i dag så kan sikre deg årets sesongkort.

Ta vare på hverandre, så sees vi på Ekeberg når sjansen byr seg.

Hilsen Jørgen

Klikk på bildet under for mer info om SESONGKORT!
 

insta_sesong

 

Annonse fra Obos-ligaen: