- Det er klart vi er underdog i morgen

KFUM reiser til Trøndelag og møter Ranheim i morgen

I morgen går turen til Trøndelag og Ranheim, for guttene fra Ekeberg. De er inne i en tøff periode poengmessig, med tap nå sist på torsdag mot Stjørdal-Blink. Det har nå gått syv kamper siden målfesten mot Sogndal, hvor Kåffa vant 4 – 1 hjemme. 

Ranheim derimot er inne i en svært god periode, hvor de har vunnet fire av sine fem siste kamper. Laget fra Trøndelag er også det laget som har scoret desidert flest mål i ligaen, med hele 40 nettkjenninger på 12 kamper. 

- De er det mest målfarlige laget i ligaen, forteller hovedtrener, Jørgen Isnes. 

Han legger også til at de er fult klar over at Ranheim også har sluppet inn en del mål denne sesongen.

For til tross for å ha scoret så mye som de har gjort, så ligger Ranheim også på sjetteplass på listen over å ha sluppet inn flest mål. Laget fra Trøndelag har sluppet inn tre mål mer enn KFUM, som har fått 18 mål i bakleksa. 

- Det er et godt Ranheim lag, spesielt hjemme, sier Isnes. 

For Ranheim har kun avgitt poeng på hjemmebane en gang denne sesongen, og da mot serieleder, Tromsø.

Sortevik tilbake
Under kampen på torsdag, mot Stjørdals-Blink, kom endelig kaptein, Stian Sortevik tilbake på banen. Han har vært ute av spill grunnet skade og sykdom i familien, siden Sogndalkampen i slutten av juli. 

- Det er gull verdt å ha han tilbake. Det å ha kapteinen sin ute, er alltid surt, forteller Isnes. 

Hovedtreneren legger også til at Sortevik har kvaliteter som passer godt inn borte mot Ranheim. 

- Så får vi se hvor lenge han holder i morgen, sier Isnes. 

Sortevik noterte seg med åtte mål i forrige sesong i ligaen og bidro stort til suksessen laget opplevde i fjor. 

Underdog
Kåffa hadde stor suksess i fjor, med å være en underdog som slo under ifra. Dette vil de nå kunne få muligheten til å kunne benytte seg av i morgen mot Ranheim, som er klare favoritter. 

- Det er klart vi er underdog i morgen, det er bare å se på tabellen og se på det rent historisk de siste årene det, sier Isnes. 

Han legger også til at det er noe de skal benytte seg av og at han er trygg på at de er et godt lag selv, som kan forme kampen på best mulig måte. 

KFUM har slitt med å produsere mål de siste kampene og står kun med ett mål på de siste tre kampene. 

- Det gjelder å være litt mer direkte når vi har mulighet, og da er det ikke snakke om å slå lange pasninger, men at når vi er rettvendt, så eksploderer vi mer og har mer fremoverrettet spill, forteller Isnes. 

Han legger også til at det er noe de har gode muligheter til å gjennomføre mot Ranheim.

- Jeg tror faste situasjoner er viktig å være nøye på, og å skape ettertrykk og være gode på i innløpene i faste situasjoner, forteller treneren.

Tre kamper på en uke
Laget er nå på slutten av den tøffeste uken de har denne sesongen, med tre kamper på en uke. De starter uken borte mot Grorud, så tok de imot Stjørdals-Blink hjemme på torsdag for nå å møte Ranheim borte på i morgen. 

- Den er fin, svarte Isnes på spørsmål om hvordan formen til spillerne er, før morgendagens kamp. 

Han forteller at de er laget til å spille tre kamper på en uke, men at de vil også gjøre endringer på laget til kampen i morgen. 

- Vi får innpå friske bein og offensive og friske huer, forteller Isnes. 

Snu den dårlige trenden 
Med kun en uavgjort og resten tap, på fem kamper, kan man med trygghet si at laget er inne i en tøff periode, og da spesielt poengmessig. 

For til tross fint spill og et hav av sjanser, står laget kun igjen med ett poeng på de siste fem kampene, og trenger nå sårt en ny opptur. 

- Det er ofte de enkle tingene man må sette spesielt trykk på, duellkraft, løpskraft, omstilling og gjenvinning, forteller Isnes.

Han legger til at de har gode nok spillere til å håndtere ulike rom og ferdigheter til å skape ubalanse hos motstanderne. 

LES OGSÅ:
Juba signert ut 2022
Fredheim Holm under kniven
Ny nedtur mot Blink

Annonse fra Obos-ligaen: