God sommer, KFUM-kamerat!

Les sommerhilsen fra daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Så var sommeren her igjen. Gode varme dager nytes forhåpentligvis både av de som allerede er ute i ferie og de som snart får noen fortjente dager med fri.

Vi merker at tempoet er giret litt ned i kontorlokalene her. Akademifri, mindre fellestreninger og mindre kampaktivitet.

Men, ikke dermed sagt at det ikke pågår aktiviteter for fullt.

Her jeg sitter og skriver på disse linjene onsdag formiddag er det full aktivitet med sommerfotballskole, to busser lastet med spente leirbarn er på vei til Lunde for årets andre av fire sommerleire, rundt omkring i byen sitter det a-lagsspillere som forbereder seg til cupkamp mot Kjelsås, mens damelaget skal spille toppkamp mot Hamkam på KFUM Arena i kveld.

Så ferietid er langt fra fotballfri – og det er fantastisk at vi kan bety så mye for så mange også midt på sommeren.

Og at vi har så mange unge og frivillige som stiller opp for å holde hjulene i gang - på fotballskole, på leir og med a-lagsarrangement. Tusen takk!

HEKTISK VÅR. Det er ingen tvil om at det likevel skal bli godt med litt fri her i administrasjonen. Våren har vært hektisk. Vi bytter litt på mannskap på laget, og med det blir det litt ekstra oppgaver på flere av oss i staben i en periode. Det er nok ting vi gjerne skulle fulgt opp bedre eller som har måttet ligge til nye folk er på plass, men vi håper på bedring utover høsten. Vi gleder oss stort til å få Kristoffer Hagen på plass som leder av klubbdrift fra 1. august, benytt gjerne mulighet til å bli kjent med han under Norway Cup.

En av vårens store nyheter er at vi fikk tilskudd til prosjektet «jentene høyere på banen» som vil starte for fullt til høsten. Vi gleder oss veldig til å se hva vi kan få ut av det prosjektet på kort og lang sikt.

Ellers er vi veldig godt fornøyd med sportslig aktivitet i hele klubben. Det trenes godt i alle årganger.
A-lagene, både kvinner og herrer, med Johannes og Jesper som gode ledere, levere topp resultater, langt over forventning med de forutsetninger vi har sammenlignet med lagene vi møter. Det blir spennende å se hvor de lagene ender på tabellen når sesongen er over.

TUSEN TAKK! Vi er utrolig takknemlig til alle dere som bidrar i og rundt lagene våre. Nå håper jeg dere får fylt opp energilagrene gjennom sommeren og at dere er klare til ny dyst når Norway Cup braker løs. Uten dere er det ikke mulig å levere det tilbudet vi har til barn og unge i byen vår. Det er fort gjort å føle seg unyttig, eller tenke at det jeg gjør ikke er så viktig. Det er feil. Du er verdifull, du er viktig og ditt bidrag utgjør en forskjell for de som er med på aktivitetene våre.

Om vi løfter blikket til verdiene i klubben vår og den kirke og tro sammenheng vi står i finner vi de kjente ordene i den gylne regel, «Alt du vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem».

For oss i KFUM er dette en del av verdigrunnlaget vårt, vi setter mennesket først og hva vi er og gjør mot hverandre er viktigere enn sportslige resultater og hvor mange mål vi kan score i en kamp. Det er også spennende å se at denne leveregel er felles og lett gjenkjennbart i store religioner som Islam, Jødedom og Hinduisme. Dette er nok fordi gjennom århundrer har man sett at dette er en god leveregel som fungerer og sikrer et godt samfunn med mangfold og fellesskap på tvers av kulturer og religioner.

Jeg håper og tror denne leveregel er gjenkjennbar i vår klubbkultur. I alle fall er det et stort ønske at den skal være det. I en tid med utfordringer med frivillighet er det viktig at vi heier på hverandre, støtter hverandre og er med og skaper et miljø hvor det gir energi å være med. En kultur hvor vi er opptatt av å bidra og å se hvert menneske vil skape trivsel og tilhørighet noe barn, unge og voksne har sterkt behov av i dagens samfunn.

Derfor en stor takk til alle som bidrar, og har du lyst til å være med å bidra så bare ta kontakt med oss. Det er plass til flere hender!

Når alle bidrar med litt får vi skapt og gjort mye, om ingen bidrar med litt blir det ingenting.

Du er verdifull og viktig for oss KFUM-kamerat!

Ha en riktig god sommer!

Thor-Erik Stenberg
Daglig leder

Annonse fra Obos-ligaen: