Kåffa får én million kroner til jenteprosjekt

Tidenes støttepasning til jentefotballen i KFUM!

En skikkelig gla’nyhet ble servert til lunsj i KFUM-hallen i formiddag:

Kåffa er innvilget kr. 969.000,- til prosjektet «Jentene høyere på banen».

For en stund siden søkte klubben til Lotteri- og stiftelsestilsynet om tilskudd til mangfolds- og inkluderingstiltak. Målgruppen for ordningen i denne omgang var blant annet nåværende og framtidige unge ledere og trenere som er jenter/kvinner.
 

Dette var utgangspunktet for prosjektsøknaden der klubben har satt følgende som målsetning:

  • Utruste og utvikle flere jenter til å ta leder- og treneroppgaver
  • Bety enda mere for flere jenter – både i og utenfor klubben
  • Legge til rette for lavterskeltilbud for jenter

- Det er bra for idretten i bydelen at det gis denne type tilskudd som i denne sammenheng vil utvikle jentesatsingen i klubben i et breddeperspektiv, sier Asbjørg Javnes Lyngtveit fra Arbeidspartiet, som serverte den gode nyheten sammen med partikollega Jonas Løvdal. 

Også Nordstrand IF og Lambertseter svømmeklubb ble tildelt midler til prosjekter de hadde søkt midler til. 

Daglig leder Thor-Erik Stenberg er svært takknemlig for at vi har fått midler til å drive fram et viktig prosjekt der det blant annet er skissert midler til lederskole, futsalkvelder for jenter, lavterskelaktivitet og tiltak og aktiviteter som vil brukes til å styrke klubbtilhørigheten til de flere hundre jentene som spiller fotball i KFUM.

Det ligges også midler inne som kan dekke midler til en prosjektstilling i en deltidsrolle.

- Dette er veldig spennende, og en fantastisk mulighet for oss til å styrke bredden og samtidig sørge for at vi kan slippe til og utvikle jenteledere som vi trenger mer av i klubben. Det er mye fokus på hvordan vi kan gjøre tilbudet bedre for de beste, men vi tror samtidig på vår modell der vi gjennom å tenke bredt også får opp kvalitet på banen. Vi sikter mot å starte opp prosjektet for fullt etter sommeren, sier Stenberg.

gave2.jpg
JENTESATSING: Gro Majormoen (nr. 2 fra venstre) og Marianne Sundsvalen (lengst til høyre) mottok "pengene" på vegne av klubben fra Arbeiderpartiets Jonas Løvdal og Asbjørg Javnes Lyngtveit.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter