Hagen gjør comeback i KFUM

For noen år siden var han en ledertype på banen i KFUMs a-lag. Nå går han inn i lederstilling i KFUM-kameratene.

Kristoffer Hagen har vært KAMERAT stort sett hele livet. 

Vokst opp i Hamarkameratene før han kom til KFUM-kameratene i 2017, via et kort opphold i Danmark. Hos oss spilte han 25 a-kamper (2017-2019) før han avsluttet satsing på egen spillerkarriere i Oppsal.

Han vendte så tilbake til Hamar der han de siste årene har hatt flere roller i og rundt HamKam.

Nå er det tid for kameratbytte igjen for 32-åringen. For til sommeren gjør han nemlig comeback i Kåffa. 1. august starter han i stillingen som leder klubbdrift i KFUM-kameratene der han tar over for Eirik Flesjå Olsen som nylig ga seg.

- Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen. Det blir fantastisk å bli del av KFUM igjen. En klubb som mildt sagt er en klubb i rivende utvikling, sier Kristoffer, som i sin forrige KFUM-epoke også rakk å jobbe både på KFUMs fotballakademi og på Ekeberg skole som lærer.

Bred trenererfaring
Kristoffer har en bachelor i folkehelse, med en videreutdanning i praktisk pedagogikk og i økonomi. Han har ellers en variert og bred fotballerfaring. Med ulike trenerroller, som fotballekspert i lokal media og en oppvekst med en pappa som HamKam-legende og der junior sleit ut sine fotballsko på Briskeby i barne- og ungdomsårene.

Det blir fantastisk å bli del av KFUM igjen. En klubb som mildt sagt er en klubb i rivende utvikling.

— Kristoffer Hagen
Den siste tiden har han fylt tida – og overtida – med å være miljøterapeut for ungdom i Hamar kommune, hovedtrener for HamKams G14, G15 og G16, assistent for G17 og G19 og toppet det med å være i en deltidsstilling som idrettslærer på Wang. 

- Jeg ser fram til å komme inn i en stilling der jeg får et større ansvar enn det jeg har hatt før. Jeg gleder meg ellers til å kunne bruke min fotballbakgrunn og -erfaring i en annen rolle, og så er jeg overbevist om at jeg skal få brukt mine kommunikasjonsferdigheter på en god måte. Det å utvikle og bygge klubb handler i stor grad om å kommunisere tydelig og på en måte som skaper begeistring, forståelse og et ønske om å bli med på laget, sier Kristoffer.

Flytter til Ekeberg
Daglig leder Thor-Erik Stenberg ser fram til å få hamarkameraten på plass i lokalene i hallen. Han tror den nye medarbeideren vil bidra fra kontorstolen med mye av det han gjorde som spiller på a-laget; stor arbeidskapasitet, en tydelig ledertype med gode kommunikasjonsegenskaper, trygg og kreativ ballsentral og med evne til å score mål (6 mål på sine 25 a-kamper for KFUM).

- Vi utlyste stillingen og hadde flere gode kandidater som viste interesse for stillingen, men Kristoffer blinket seg raskt ut som en sterk kandidat. Jeg har hatt flere gode samtaler med han, og han viser en stor lyst til å komme tilbake i klubben og bidra med videre utvikling av klubben. Med en bred fotballbakgrunn, sitt kloke fotballhode og med stor kjennskap til klubbdrift med både bredde- og toppfokus, vil han være med på å løfte oss i tiden som kommer, sier Stenberg.

Kristoffer vil være med på å løfte oss i tiden som kommer.

— Thor-Erik Stenberg
Kristoffer ser fram til å «lande» i Oslo. Han flytter inn i nytt hus på Ekeberg omtrent samtidig som han åpner mailkontoen sin i KFUM. Før det skal han gifte seg og runde av sine mange engasjement på Hamar.

- Det er ingen tvil om at jeg går ydmyk til lederoppgaven i KFUM, samtidig er jeg trygg på at jeg har mye å bidra med. Det er helt sikkert rom for forbedringer i det arbeidet som gjøres, og så kan det være sunt å komme inn med perspektiver utenfra, og fra en klubb som tross alt har vært gjennom en veldig god reise de siste årene, på flere måter, sier han.

Vi ønsker Kristoffer velkommen (tilbake) – til en klubb for livet!

0N7A2869_web.jpg
TILBAKE: Her er Kristoffer Hagen i aksjon for Kåffas a-lag i 2017. Fra 1. august er han tilbake i KFUM-kameratene.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter