- Vil forsøke å komme styrket ut av dette

Slik følges a-lagsgutta opp i korona-karantenen.

Som det meste annet er fotballsesongen satt på vent. Det ble i går besluttet at a-laget ikke kommer til å ha fellestreninger før tidligst 31. mars. Det siktes mot en seriestart første helgen i mai, men også det er naturlig nok usikkert i skrivende stund.

A-lagets trenerapparat har brukt dagene godt for å gi spillerne god oppfølging til egentrening og for å planlegge OBOS-ligaen på best mulig måte.

- Vi i trenerapparatet har fordelt arbeidsoppgavene mellom oss, sier trener Jørgen Isnes.

Fysio-Fredrik (Talsnes):
- Fredrik har ansvar for oppfølging av treningsprogram, dokumentering og registrering. Her bruker vi ulike metoder, men vi benytter plattformen som heter XPS som registrering på hvordan man føler seg og hvor hard treningen har vært.

Spillende assistent Fredheim Holm:
- Daniel er godt i gang med analyse av motstanderne i 2020.

Anders Assistent:
- Lübeck har sine ansvarsområder på oppfølging av enkeltspillere, samtidig grundigere dykk i dødballene våre i 2019 og 2020.

Miki Målmann:
- Miki følger opp keeperteamet daglig med samtale om egentreningsprogrammet, men her også jobbes det med analyse.

LEST KEEPERBLOGGEN?

Selv forsøker trener Isnes å gi en individuell oppfølging.

- Min jobb nå er å gjennomføre samtaler og ha dialog med enkeltindividet rundt det taktiske. Vi har tatt utgangspunkt i de siste kampene, hvor spiller har fått evaluere seg selv og hvor det har vært input til diskusjon og refleksjon. Spilleren ser kampen selv. og plukker ut en del klipp. Det samme har jeg gjort. Etter dette følger vi opp klippene med en samtale via Messenger eller lignende, sier KFUM-treneren.

Og midt oppe i alt er Jørgen opptatt av å understreke at dagene nå handler om så mye mer enn kampen om den runde lærkula.

- Fotballen for mange av oss er mye mer enn spillet og leken med ballen. Det handler om at barn, unge og også voksne opplever mestring, tilhørighet, fellesskapet rundt oppturer og nedturer – og ikke minst det å bli sett. Det må vi erstatte med andre virkemidler nå. Så underveis i denne perioden må vi også se om vi dekker disse behovene godt nok. Selv om vi ikke er så mye sammen om dagen, er vi opptatt av at vi står sammen i denne situasjonen, og vil forsøke å komme styrket ut av dette, sier Isnes.

cor

 

Annonse fra Obos-ligaen: