Tap i generalprøven

KFUM taper 0-4 mot Grorud hjemme i ettermiddag.

Fredag ettermiddag spilte KFUM generalprøven før OBOS-ligaen sparkes i gang. Hovedtrener Jørgen Isnes satt i pressebua, og det var assistenttrener Anders Lübeck som hadde ansvaret for laget under kampen.

Det var det nyopprykkede OBOS-laget Grorud som gjestet KFUM Arena, og hjemmelaget tok avsparket.

Etter ti minutter var spilt drar Stian Sortevik seg inn i boksen til Grorud, etter pasning fra Fredrik Kristensen Dahl. Sortevik prøver å legge ballen dypt i feltet, men baller blir skutt ut til corner av forsvaret. Corner slås inn i feltet og ender hos motstanders keeper.

Bare to minutter senere sentrer Moa Mahnin ballen til Dodou Gaye, som drar med seg inn i feltet og går på skudd fra skrått hold. Ballen går dessverre rett på keeper.

Da det var spilt 28 minutter har KFUM innkast høyt i Grorud sin banehalvdel. Dahl kaster ballen inn til Daniel Fredheim Holm, som sender ballen videre til Sortevik som vender om og skyter. Ballen går til venstre for mål.

Etter halvtimen spilt skaffer Grorud seg en corner etter et innlegg som går rett i ryggen på Dahl og ut. Da ballen ble slått inn i feltet river Sortevik ned en grorudspiller og lager straffe. Grorud setter straffen lavt ned til høyre for Simon og i mål.

KFUM 0 – 1 Grorud.

Etter ca. 38 minutter spilt får kåffa frispark etter at Yannis Moula er i løpsduell på høyrekanten og blir holdt. Dodou tar frisparket og slår inn i feltet og finner hodet til Alagie Sanyang. Ballen går i metallet over keeper, og Alagie blir også blåst av for frispark.

Tøff oppgave
KFUM har en tøff oppgave om å snu kampen, da de går av til pause på Ekeberg.

Hjemmelaget starter andreomgang med fire bytter, og innbytter Håkon Helland Hoseth snapper ballen fra Grorud og setter fart rett i angrep. Angrepet ender i corner til de rød-hvite, som dessverre ender hos keeper igjen.

Bytter: Håkon Helland Hoseth inn for Yannis Moula, Tobias Collet inn for Dadi Dodou Gaye, Christoffer Lindquist inn for Fredrik Kristensen Dahl og Aleksander Pedersen inn for Simon Thomas.

Etter ca. 65 minutter spilt drar Lindquist seg oppover i banen og går på skudd. Ballen blir skutt til venstre på mål, men keeper redder.

Nytt bytte KFUM: Håkon Stavrum inn for Moa Mahnin.

Minuttet senere blir det en duell inne i Grorud sin sekstenmeter og Sortevik blir blåst av og for gult kort mot seg. Grorudspiller blir sjekket av lege og spiller videre.

Ny sjanse til Grorud ved 69 minutter spilt. Høyre back legger ballen inn i boksen og dere høyrekant får den rett på hodet. Ballen går rett over mål.

Grorud fortetter å presse og når til slutt gjennom på ny. Deres venstrekant går på skudd og Pedersen redder, men slipper ballen videre og ny grorudspiller tar returen og setter den bak KFUM sin målvakt.

KFUM 0 – 2 Grorud.

Fra avspark etter målet går KFUM rett i angrep, og Hoseth får ballen høyt oppe i motstanders banehalvdel. Grorudforsvarer drar og holder i trøyen til Hoseth, som fører til frispark og gult kort. Frisparket går over hele feltet og ut av banen.

Tre nye bytter etter 75 minutter spilt av KFUM: Fisnik Kastrati inn for Daniel Fredheim Holm, Juba Moula inn for Alagie Sanyang og Marius Brevig inn for Tobias Collet.

Dominans
Grorud fortsetter å skape farlige sjanser og vet 80 minutter spilt legger deres høyrekant ballen lavt inn i Kåffa sin boks. Grorud sin spiss fanger opp ballen og skyter rett over mål. Hjemmelaget slipper unna med skrekken.

Et snaut minutt senere sender Grorud sin keeper en lang ball opp til spiss. Han vinner duellen mot Mansour og legger ballen videre til makkeren sin, som enkelt setter ballen fordi Pedersen.

KFUM 0 – 3 Grorud.

Få minutter senere vinner Sortevik ballen høyt opp i Grorud sin banehalvdel og dribler av to-tre mann før han setter ballen til venstre for mål.

Da det er spilt ca. 90 minutter er Sortevik ute på et nytt raid i motstanders banehalvdel. Denne gangen kommer han en halvmeter unna motstanders sekstenmeter før han blir felt og får frispark. Kastrati tar den, og skyter rett utenfor mål.

Men det går ikke mer enn et minutt før Grorud er oppe og kjemper igjen. Deres venstrekant kjemper i en tøff duell med Brevig som ender med at Kåffa’s høyreback river grorudspilleren ned og får straffe mot seg.

Pedersen reddet straffen med en grorudspiller fanger opp returen og setter ballen i nettet.

KFUM 0 – 4 Grorud.

STRAFFE: Grorud setter returen til straffen bak pedersen og går opp til 0-4 ledelse. FOTO: Sebastian Melsom Johansen

Kampen avsluttes og hjemmelaget må se seg slått av et bedre grorudlag i dag.