SORTEVIK ER MED I 2020

På årets siste dag - nyheten som lover godt for et nytt godt fotball-år: Stian spiller for KFUM i 2020 også.

En ekstra grunn til å sprette sjampanjen i dag for alle som er glad i KFUM: Stian Sortevik har signert for et nytt år med sin barndomsklubb.

- Det har aldri stått på lysten, men det handler om å finne tid og få kabalen til å gå opp med familie og jobb, sier kapteinen som rundet 300 a-kamper i 2019-sesongen.

Stian er ferdigstudert og jobber for tiden i en 80 prosents stilling og har to gutter på hjemmebane, en som fyller 3 år i januar og en annen som runder 3 måneder i januar. Han takker en grei samboer for at det går rundt på hjemmebane – og den samme samboeren får nok også en stor takk fra alle som er glad i Kåffa.

Supersesong
For Stian har hatt en helt ellevill sesong som kaptein for et lag som tok seg til en sensasjonell 4. plass i OBOS-ligaen. Her er noe av det som rammer inn Stians kanonsesong:


- Det er klart at det er ekstra motiverende å ta et år til når vi gjorde det så bra i år. Det ble en sesong over all forventning, men samtidig var det ikke tilfeldig. Vi havnet ikke der vi gjorde på grunn av marginer, men på grunn av hardt arbeid, et godt kollektiv og gode ferdigheter, sier Stian.

- Er det mulig å toppe 2019?

- Ja, det tror jeg, selv om det i OBOS-ligaen alltid vil være 2-3-4 klubber med gode ressurser og drives helprofesjonelt. Samtidig så får KFUM resultater fordi det jobbes godt rundt a-laget og i hele klubben. Jeg vil gjerne være med på å se om vi kan gjøre det enda litt bedre, selv om jeg selvsagt vet at det skal litt til.

Jeg vil gjerne være med på å se om vi kan gjøre det enda litt bedre.

— Stian Sortevik
- Hva kan dere bli bedre på?

- En nøkkel er å få med de spillerne og trenerne vi har hatt i år. Der er det gjort en god jobb, og det er viktig, i tillegg til at vi kanskje kan få inn noen til. Ellers har vi unggutter som kommer til å ta ytterligere steg. I og med at vi har den samme gjengen, så har jeg god tro på at kollektivet vil bli enda sterkere og vi vil kunne terpe enda mer på detaljer i defensiv struktur og offensiv samhandling, sier Stian.

Kribler i beina
Han innrømmer at Start-tapet satt i noen uker. Selv var 31-åringen også frustrert over at en skade gjorde at han ikke klarte å bidra som han ville da det var som viktigst.

- Det var surt noen uker. Jeg følte vi var på høyde, og kanskje ble vi jo snytt for både et mål og en straffe. Det var utrolig frustrerende at jeg selv ikke var på topp på grunn av en lårskade i det som kanskje var den viktigste kampen jeg har spilt, erkjenner Stian.

Men nå er både Start-kampen glemt og lårskaden leget.

- Nå kribler jeg virkelig etter å komme i gang igjen. Første trening er 13. januar, det gleder jeg meg til. Så gleder jeg meg til en ny sesong med Kåffa i OBOS og med masse KFUM-supportere på tribunen, sier Stian.

Ekeberg-gutten, som startet sin KFUM-karriere som 6-åring og debuteterte på a-laget i 2004, vet bedre enn de fleste hvilken utvikling klubben har hatt både på og utenfor banen.

- Støtten og stemningen som er gitt oss gjennom 2019, er en stor inspirasjon for alle spillerne. Jeg håper det fortsetter i 2020, så skal vi sammen skape nye gode fotball-øyeblikk i denne herlige klubben, sier Stian.

Stian Sortevik

  • Født i 1988

  • Startet i KFUM som 6-åring, debuterte på a-laget i 2004

  • 310 kamper, 88 mål for a-laget

  • Andre klubber: Hønefoss (2011), Stabæk (2012-2014)

  • Aktuell: Signert ny KFUM-kontrakt

Annonse fra Obos-ligaen: