Sterke årganger

Vi følger opp med nye fem spillere på hederslista.

A-lagets oppgang har hele veien preget av enkelte sterke årganger. Klaus Odden; sjefen på Adelskalenderen med 365 kamper, kom for eksempel fra den flotte 1960-årgangen som dannet grunnlaget for Kåffas første gullalder tjue år seinere. Som lilleputter ble denne årgangen klubbens første Oslo-mestere, og markerte en helt ny tid der KFUM i aldersbestemt fotball ble regnet med blant hovedstadens bedre lag.

Et par av gutta på dette utdraget av TIDENES 50 BESTE KÅFFA-SPILLERE  kom også fra en bra årgang. 1980-årgangen var riktignok ikke Oslos beste, men den ble viktig for å bygge opp et nytt A-lag med egne spillere. Gaute Hartberg var leder for denne årgangen, og helt sentral i tenkningen om at klubbens A-lag måtte reflektere rekrutteringen. Seint på 90-tallet overtok han ansvaret som administrativ A-lagssjef og styrte en stund utviklingen i riktig retning.

Både Magne Mogstad (nummer 44) og Gunnar Kjendlie (nummer 45) var viktige spillere fra denne 80-årgangen. Sammen sørget disse to kameratene for at Kåffa fikk en fin start som nyopprykket i 3.divisjon.

De fem nye på hederslista er følgende:

45. GUNNAR KJENDLIE (94 kamper); midtbanespiller med fin balanse og leken teknikk. Kunne også spille back, og var fin å ha for å bygge opp spillet bakfra.

44. MAGNE MOGSTAD (148 kamper); en bauta av en stopper. Kunne nok dra til i overkant i taklingene, men det var greit nok så lenge han gjorde det på laget ditt.

43. HALVOR H. BYFUGLIEN (123 kamper); også en spiller fra en sterk Kåffa-årgang (1975). Slepen med god spillforståelse. Ble dessverre skadet tidlig og fikk ikke være med på det siste steget opp til 2.divisjon.

42. JONAS STRØMBERG (80 kamper); kom til oss fra Kolbotn, men så ut som om han var født i KFUM-drakta. Herlig dribler, med et skudd som hjalp klubben til å holde plassen i en røff 2.divisjons sesong.

41. KENNETH RAKVAAG (101 kamper); svært reaksjonsrask keeper på opprykkslaget i den flotte 2 008-sesongen. Seinere ble Kenneth internasjonal futsalstjerne, og er nå proff målmann på et lag fra Malta som er videre i Champions League.

Fikk du med deg 50-46? TO KEEPERE MED STRØKNE FØTTER

Kåringen av TIDENES 50 BESTE KÅFFA-SPILLERE gjelder de som har spilt flere enn 50 serie -og cupkamper for klubbens A-lag for herrer. Grunnlaget er utelukkende prestasjoner i den vakre Kåffa-drakten. Det betyr at store stjerner som Henning Berg (Manchester United), Eivind Arnevåg (VIF og LSK), Espen Musæus (VIF), Ståle Andersen (Malmø FF) og Carl Erik Torp (Brann) bare får uttelling for det de har vært med på som spillere i KFUM. Lista er satt sammen av en jury med gamle menn, og kan absolutt diskuteres. Som alt annet i fotball.

LES MER OM KÅRINGEN HER!

KFUM_50BESTE_saksbilde

 

Annonse fra Obos-ligaen: