To keepere med strøkne føtter

Og en tryllekunstner på små flater. Plass 50-46 på kåringen Kåffas 50 beste!

Vi må  være så ærlige å si at akkurat keeper-plassen ikke har vært førsteprioritet opp gjennom klubbens historie. Ofte kom målmannen (for det var bare menn den gangen) i skyggen av de stadig flere talentfulle Kåffa-gutta. De hadde ingen kunnskapsrik keepertrener som Nikolai Venedik som nå med stor kraft og entusiasme sørger for at klubben har et sterkt par i Knut Skjærstein og Simon Thomas på denne plassen

Akkurat det var litt rart. Fotballen i klubben vår ble jo startet og driftet av en toppkeeper. Knut Arnevåg var stjerne på datidas storlag Skeid da han begynte med fotballtrening hos oss seint på 1940-tallet. Likevel ble nivået på den plassen ikke høyere enn at klubbens første spillerkjøp ble en keeper. Stødige Eirik Johnsen ble hentet fra Årvoll til oss tidlig på 1980-tallet etter at KFUM for første gang hadde rykket opp på nivå fire.

Blant TIDENES 50 BESTE er det to andre vi trekker fram. Begge utmerket seg med svært presise pasningsføtter, og var i så måte tidlig ute når det gjaldt keeperens rolle i angrepsspillet. Både Arnstein Langnes (nummer 50) og Stian DeWahl (nummer 47) bidro i utviklingen av dagens suksessrike A-lag. De hadde kvaliteter til å holde oppe klubbens etter hvert velkjente pasningskvalitet.

Lista fra nummer 50 til 46, ser slik ut:

50. ARNSTEIN LANGNES (95 A-kamper); spenstig keeper i 3.divisjon tidlig på 2 000-tallet med et sjeldent vakkert tilslag på ballen. Tydelig leder med fine sosiale kvaliteter.

49. MORTEN WERMÅKER (76 A-kamper); prototypen på en Kåffa-spiller. Ekstrem ballkontroll og en tryllekunstner på små flater. Naturlig nok landslagsspiller i futsal.

48. ARILD FEHN (101 A-kamper); lettbeint, løpssterk midtbanespiller tidlig på 1990-tallet i en periode da klubben var preget av litt for mange utskiftninger.

47. STIAN DEWAHL (57 A-kamper); den Kåffa-keeperen som har vært best med beina. Viktig for spilloppbyggingen i 2.divisjon. En påle i miljøet på det stadig bedre A-laget.

46. STEIN MOTRØEN (62 A-kamper): fantastisk god oversikt og et nydelig venstrebein. Var bestemann da klubben tapte playoff for 2.div i 2 004 mot Sarpsborg.

Kåringen av TIDENES 50 BESTE KÅFFA-SPILLERE gjelder de som har spilt flere enn 50 serie -og cupkamper for klubbens A-lag for herrer. Grunnlaget er utelukkende prestasjoner i den vakre Kåffa-drakten. Det betyr at store stjerner som Henning Berg (Manchester United), Eivind Arnevåg (VIF og LSK), Espen Musæus (VIF), Ståle Andersen (Malmø FF) og Carl Erik Torp (Brann) bare får uttelling for det de har vært med på som spillere i KFUM. Lista er satt sammen av en jury med gamle menn, og kan absolutt diskuteres. Som alt annet i fotball.

LES MER OM KÅRINGEN HER!

KFUM_50BESTE_saksbilde 

Annonse fra Obos-ligaen: