Nå vil Shola skinne på Ekeberg

Han er bulgarsk cupmester og kommer med mye OBOS-erfaring, nå sist fra Grorud. Nå blir Akinsola Akinyemi (29) eldstemann i Kåffa-stallen.

- En spiller med stor autoritet, en god ballspiller og masse rutine.

Slik lyder attesten fra KFUM-trener Johannes Moesgaard idet han ønsker midtstopperen Akinsola «Shola» Akinyemi velkommen ut til sin første trening som Kåffa-spiller onsdag formiddag.

Og her vet Johs hva han snakker om.

KFUM-treneren var nemlig sentral i å hente «Shola» fra Holmlia til Vålerenga for nesten 15 år siden.

Vært på rundreise
For Shola og kompisen Chuma Anene var tidlig stjernene på en meget god 93-årgang på Holmlia, i en gjeng som også Ohi Omoijuanfo (nå Brøndby) var en del av.

I VIF steg kameratene Shola og Chuma raskt i gradene, fikk proffkontrakt og debuterte i Eliteserien.

Shola fikk tre innhopp på øverste nivå for VIF som 19-åring før han gikk løs på en rundreise med skoa i baggen. Først med garderobehopping i Norge; med Drøbak/Frogn, VIF-retur, Grorud, Fredrikstad og Sandnes Ulf.

Deretter fulgte et eksotisk utenlandseventyr da han ble hentet til den bulgarske toppklubben Lokomotiv Plovdiv og videre til et skade- og koronapreget opphold i Maccabi Natanya i Israel.

Kåffa er nå et topplag i OBOS-ligaen, og jeg tror ikke det skal mye til før det kan bli Eliteserien

— Shola
Tilbake i Norge ble det Raufoss i 2021 og Grorud igjen i 2022.

Selv om det har vært mange klubbskifter, har han dratt med seg gode opplevelser og rikelig med erfaring.

Bulgarsk cupmester er det gjeveste. Han kommer dessuten til Ekeberg med 124 OBOS-kamper på sin rike fotball-CV. 

- Jeg har selvsagt fulgt godt med på KFUM en stund, og har vist interesse for å komme hit tidligere. Nå er jeg glad det klaffet for meg og for klubben. Kåffa er nå et topplag i OBOS-ligaen, og jeg tror ikke det skal mye til før det kan bli Eliteserien. Klubb og spillere har hatt en voldsom utvikling og det er jo bare å se på hvordan unge spillere tar steget videre herfra, sier Shola som har signert for to år.

Veteran i gruppa
Selv fyller han 30 til sommeren og blir nå eldstemann i stallen.

Etter at Flekka og Aaron har rykket opp til Eliteserien, og Hammer har hengt fotballskoa på veggen, er Shola hentet for styrke forsvarsressursene i gruppa, i tillegg til at han har med seg godt med erfaring.

Fra sin stopperplass ser Holmlia-gutten fram til å bidra med sin rutine, både i garderoben og på banen. Han tror i den sammenheng at det er en fordel at han kjenner mange av spillerne fra før.

- Jaja, jeg og Chuma var jo de store heltene til de Holmlia-gutta som allerede er her, - Dodou, Nuñez, Ayoub og Moussa. Jeg spilte også sammen med «Teo» i Raufoss, og i tillegg Kristoffer som var i Grorud i fjor. På banen skal jeg gå foran med trøkk, fysikk og fart, lover Shola.

Vi er glad for å se Shola på Ekebergsletta! Velkommen!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter