Aaron-kompis hentes til KFUM-forsvaret

Kristoffer Lassen Harrison kjenner Aaron fra tida på NTG. Nå håper han å sette fart på egen karriere ved å erstatte sin tidligere skolekompis i Kåffa-forsvaret.

Kristoffer Lassen Harrison gikk sin fotballskole i Stabæk-systemet. I fjor var han oppe til OBOS-eksamen på utlån i Grorud på slutten av sesongen.

Det han leverte sto til bestått, og er bakgrunnen for at KFUM-trener Johannes Moesgaard nå henter unggutten til Ekeberg.

- Jeg tror det er et sted som passer meg veldig bra akkurat nå. Jeg har hørt mye bra om klubben og miljøet her, sier unggutten som fyller 21 år onsdag denne uka (25. januar).

- Store sko å fylle
De siste par sesongene har Kristoffer fulgt KFUM på avstand, og ikke minst har han fulgt med på hvordan Aaron Kiil Olsen har vist seg fram i den rødhvite drakta. De to kjenner hverandre fra tida på NTG, både ungdomsskole og videregående.

Nå er han mer enn klar for å erstatte spilleren som nylig ble solgt til VIF.

- Det er utvilsomt store sko å fylle. Jeg har fulgt med han, og sett hvordan han har gjort det. Det har vært utrolig imponerende, sier Kristoffer.

En annen mann han har hatt et øye til i KFUM har vært tidligere Stabæk-spiller Jørgen Hammer, som Kristoffer husker tilbake fra i sin tidlige Stabæk-karriere.

Stabæk-gutt
Kristoffer var nemlig i Stabæk fra han plukket opp sine første fotballsko som 5-åring til han i fjor dro på lån, først til Kjelsås og på slutten av sesongen for Grorud.

I ungdomsårene var det først og fremst spiss han var, men som 18-åring ble han omskolert til stopper.

- KFUM får inn en type som er glad i spille fotball, som liker å forsvare mål, men som heller ikke har glemt å score mål, sier han med et smil.

Kristoffer fikk med seg de siste sju OBOS-kampene i Grorud-drakt i fjor. De fem siste fra start. Han rakk å vise fram sine kvaliteter og klarte for eksempel å spille seg til en plass på rundens lag i OBOS-ligaens 28. runde.

Nå har han trent med KFUM de siste dagene før signaturen ble festet til papir denne uka. Kontrakten strekker seg over tre år.

- Min ambisjon er å få mest mulig spilletid, og at KFUM minst kan gå for en kvalikplass også i 2023, sier Kristoffer.

Allerede på fredag kan han få sin debut i treningskampen mot Hamkam i LSK-hallen (kampstart kl. 12).

Annonse fra Obos-ligaen: