Aaron til VIF

Stopperen takker for seg etter to fantastiske sesonger i KFUM. – Det er nesten ikke til å tro det jeg har fått oppleve i Kåffa, sier Aaron.

Aaron Kiil Olsen (21) forlater KFUM og tar steget opp til storebror i Oslo-fotballen. Det ble klart etter at Kåffa og Vålerenga ble enige om en overgang før helga.

Det er en aldri så liten solskinnshistorie som nå skal skinne videre på Intility.

Som 19-åring ble Aaron hentet fra Bærum og PostNord-ligaen til KFUM før 2021-sesongen. I Kåffa har mossingen hatt en fantastisk utvikling. Litt skader og tilfeldigheter gjorde at han gikk rett inn fra start i 2021-sesongen. Siden har han bitt seg fast, storspilt og fått med seg 68 Kåffa-kamper.

Det å være ung og ambisiøs i KFUM er helt fantastisk.

— Aaron
Med sin enorme fysikk har Aaron vært helt sentral gjennom to gode KFUM-sesonger, og i høst ble han belønnet med U21-landslagsdebut mot Frankrike.

Nå ventes ytterligere belønning når han nå rykker opp til Eliteserien.

- Det er nesten ikke til å tro det jeg har fått oppleve i KFUM. Det har vært utrolig mye kult, og for meg har Kåffa vært helt perfekt. Takket være en god spillergruppe og et godt trenerteam har jeg hele tiden tatt små steg, som gjør at jeg nå er klar for en ny utfordring. Det å være ung og ambisiøs i KFUM er helt fantastisk. Her blir du sett og satset på, sier Aaron til Kåffa.no.

Første fly til Spania
Det går fort med Aaron. Det gjorde det med denne overgangen også. Første gang han hørte om VIF-interessen var onsdag kveld, fredag kveld satt han på Gardermoen med baggen klar for å slutte seg til VIF-troppen i Marbella.

- Jeg er utrolig glad her jeg sitter, sier Aaron idet vi får han på mobilen fra Gardermoen.

- Når jeg først skulle gå videre fra KFUM, er det utrolig kult at det blir Vålerenga.

KFUM har sluppet en rekke spillere til større klubber de siste sesongene. Det hører likevel med til sjeldenhetene at spillere går fra vårt a-lag til VIFs a-lag.

- Det synes jeg nesten var på tide, sier tidligere VIF-helt Daniel Fredheim Holm, som i dag jobber med spillerlogistikken i KFUM-kameratene.

- Det er en meget god ramme på denne avtalen for KFUM. Det er ingen hemmelighet at flere klubber har snust på Aaron, men jeg tror dette vil bli en god overgang for spilleren, og jeg tror VIF vil få mye glede av Aaron.

Veldig fortjent
Hovedtrener Johannes Moesgaard, også han med en lang fartstid i VIF, innrømmer glatt at han gjerne skulle hatt med Aaron inn i sin debutsesong som hovedtrener.

Dette er veldig fortjent for Aaron sin del.

— Johs
Samtidig er han glad for at stopperen nå får muligheten på det høyeste nivået i Norge, og at KFUM-supportere bare kan ta bussen noen stopp langs Ringveien for å følge med på neste steg i karrieren til Aaron.

- Dette er veldig fortjent for Aaron sin del. Han er ekstremt dedikert, og gjennomført profesjonell. Med gode lagkamerater og et godt trener- og støtteapparat har han hatt stor utvikling og er nå klar for nye utfordringer, sier Johs og legger til:

- Jeg har tro på at denne type salg er med på å gjøre KFUM til en mer attraktiv klubb for andre unge spillere i og rundt Oslo.

Flere har dratt
Aaron hadde i utgangspunktet en kontrakt med KFUM som strakk seg ut 2024-sesongen, men føyer seg nå inn i rekken av spillere som forlater KFUM etter den historiske 2022-sesongen. Fra før har Jørgen Hammer lagt opp, keeperduoen Brauti og Viken forlatt oss, Filip Delaveris returnert til Brann, Moa Mahnin dratt til Ull/Kisa og Tore Sørås blitt HamKam-spiller.

- Det er klart at det blir en del utskiftninger, men det er ikke unaturlig. Når vi gjør det så bra som i fjor, vil spillerne våre bli attraktive. Det er en del av fotballen. Nå har vi samlet troppen denne uka. Det trenes godt og jobbes godt, og så skal vi helt sikkert få inn noen nye ansikter etter hvert, sier Johs.

Aaron er trygg på at KFUM har mye moro i vente.

- Johs kommer til å gjøre en fantastisk jobb som hovedtrener, og det er en god spillergruppe med en fin blanding av rutinerte og yngre spillere. Jeg har sagt til dem at de får sørge for at de får til det som ikke jeg klarte å være med på; ta KFUM opp til Eliteserien, melder Aaron.

Vi ønsker Aaron lykke til i blått og ses gjerne igjen i Eliteserien.

LUDV8888.jpeg
LUDV8868.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: