- Minner om Sortevik

Han kommer fra en idrettsfamilie og har fått sin fotballutdanning på RBK-skolen. Teodor Berg Haltvik er vår nye midtbanespiller.

I forrige uke gjorde vi et poeng av at Andreas Hegdahl Gundersen var noe så sjelden som en KFUM-klar trønder. Nå har det sannelig blitt napp i trøndersnøret igjen.

I dag signerte nemlig Teodor Berg Haltvik for Kåffa.

- Dette gleder jeg meg veldig til, sier Teodor til Kåffa.no når vi får en prat med nysigneringen rett før han skal ut på feltet for første gang med sine lagkamerater.

Gått RBK-skolen
Trønderen har de siste par sesongene markert seg som Raufoss-spiller og vist at han holder et solid OBOS-nivå.

Haltvik er en kraftfull og teknisk midtbanespiller som hadde sine første ungdomsår i Strindheim før han tok sin videregående fotballskolering i Rosenborg-systemet.

Der spilte han på gode aldersbestemte lag hvor han blant annet scoret i finalen da RBK ble Norgesmester i G19. Før han tok med flyttelasset til Toten og Raufoss leverte han sterke 30 mål på 75 kamper for Rosenborg 2 i Norsk Tipping-ligaen og PostNord-ligaen.

- Jeg hadde fantastiske fotballår i Strindheim og RBK før jeg tok turen til Raufoss. Det har vært bra for meg, og ikke minst var den første sesongen der veldig bra med mye tillit, sier 22-åringen.

Minner om Sortevik
I 2022-sesongen fikk han ikke like mye spilletid, og etter å ha sondert terrenget etter grønnere gress, fant han ut at Kåffa ville være en perfekt match for en ballglad spiller som også har mye futsalspill i skoa.

- Her i Kåffa spilles det artig og angrepsvillig fotball, sier han med et smil og avslører raskt at han har tatt sin fotballutdanning i Eggen-land.

Nå skal vi ikke legge for mye press på unge Haltvik, men det er ingen tvil om at det er forventninger til det han skal bidra med i rødt og hvitt.

- Teodor er en spiller jeg har fulgt en stund, og som har vært på blokka vår lenge. For meg er han en type spiller som kan minne om og erstatte en del av det vi hadde her i Stian Sortevik. Han har gått en god skole i Rosenborg-systemet og har på Raufoss tatt OBOS-nivået, sier Daniel Fredheim Holm, som er travel spillerlogistikkansvarlig om dagen.

Sånn helt til slutt, fordi det kan hende at noen av våre lesere allerede har stoppet opp ved etternavnet her.

Ja, Teodor er i slekt med håndball-legenden Trine Haltvik. Det er tanta hans, mens også mor Gry huskes som spiller på toppnivå for Byåsen for de som kan sin håndballhistorie.  

Også vår nye mann var en habil håndballspiller i ungdomsårene, men de neste tre årene er det Haltvik-føtter som skal markere seg på KFUM Arena. Allerede på dagens trening viste 22-åringen at han vil bli en bra tilvekst.

- Jeg har fulgt godt med på KFUM de siste par sesongene og håper å komme inn for å bidra med kreativitet offensivt og bra med målpoeng, sier «Teo».

Vi gleder oss!

IMG_0867.jpg
Teodor Haltvik gikk rett inn og fikk instrukser fra trener Johs.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter