- Kvaliteten har økt fra trening til trening

Slik håndterer A-laget koronasituasjonen.

KFUM skulle ha spilte fire kamper til nå i OBOS-ligaen, men istedenfor må de dele opp troppen i to og kjøre økter i grupper på maks fem og fem. 

- En gruppe trener klokken 10, det er de som kan trene tidlig, mens den andre gruppen trener klokken 17. Det betyr at vi får god plass til mange av øvelsene vi kjører, forteller hovedtrener Jørgen Isnes.

Tilrettelegging av treninger
Det er nå viktig for klubben å tilrettelegge treningene, for å overholde smittevernreglene som myndighetene og folkehelseinstituttet (FHI) har satt for å unngå smitte.

- Det er ikke krevende å tilrettelegge treningene nå, men det tar litt mer tid enn før. En ting er å kjøre de samme øvelsene slik at spillerne blir kjent med dem, men så har du den delen hvor motivasjon kommer inn, sier Isnes. 

Han utdyper at det nå er enkelt, fordi spillerne savnet å trene med hverandre og ballen. Men når dette trekker ut, så er det viktig at de legger opp øktene slik at det er motiverende. 

Kampsituasjoner med motspill er ikke mulig å få til på en skikkelig måte med de retningslinjene som gjelder.

- Laget får trent på mange kampsituasjoner, men uten motspill. Vi får jobbet på struktur for de ulike leddene, både offensivt og defensivt. Vi har prøvd å legge opp til like tøffe økter som vi vanligvis har dagene vi trener, forteller Isnes. 

Han legger til at gruppene blir delt inn ulikt gjennom uken. Noen ganger setter de bakre firer sammen i en gruppe, midtbanespillere i en gruppe og angrepsspillere i en gruppe. Andre dager setter de høyresiden og venstresiden hver for seg og sentrale spillere sammen. Keeperne rullerer på ulike grupper ut ifra øvelser. 

Laget blir også noen ganger delt opp etter sterke relasjoner på banen. Dette gjør de for at de skal kunne trene samhandling, både defensivt og offensivt. 

Uklar fremtid
Det er enda uklart når serien vil starte igjen. Dette medfører usikkerhet både for spillere og trenere. 

- Vi legger opp uker som vanlig i forhånd til belastning, men her mangler vi motspillet, forteller Isnes. 

Han legger til at de vet at de vil få en måneds oppkjøring med fellestreninger, så han er ikke redd for å ikke være klar når serien starter. 

Det er ikke bare trenerne det er utfordrende tider for. Spillerne må også tilrettelegge hverdagen og treningene sine så de ikke bryter noen regler. Det kan også være demotiverende når man ikke får trent som vanlig. 

- Spillerne har jeg bare gode ord å si om. De oppfører seg eksemplarisk og ikke minst har de stor tilstedeværelse på treningene som er satt opp, forteller Isnes. 

jisnes

Han legger til at kvaliteten på treningene har økt for hver trening og at humøret er på topp nå. Isnes legger riktignok ikke skjul på at det kan bli vanskeligere å opprettholde humøret etter hvert, om de skal gå å vente å vente på datoer og tidspunkter i lang tid. 

- Nå kommer det ny beskjed 7. mai, så vi får bare håpe samfunnets tilstand tilsier at man kan få en tydelig beskjed til fotballen, forteller Isnes. 

KJØP SESONGKORT
ET SKRITT NÆRMERE NORMALEN
HVORDAN KOM MÅLENE I 2019?

Annonse fra Obos-ligaen: