«Jeg er nok ikke ferdig med å score mål enda»

David Tavakoli parkerer KFUM-karrieren, men utelukker ikke helt at han kjører videre med Tractor SC.

David Tavakolis straffemiss i Grimstad, ble hans siste spark på ballen i KFUM-drakt. For en mann som har bygd et navn på å hamre baller i nettmaskene, ble det naturlig nok en nedtur, men overskygger likevel ikke det han betegner som en minne- og lærerik tid i KFUM-kameratene.

- Alt i alt sitter jeg igjen med minner for livet og erfaringer jeg kan ta med meg videre, men jeg har dessverre vært uheldig med skader o.l. som har gjort at jeg ikke har fått bidratt så mye og godt som jeg skulle ønsket, sier Tavakoli til Kåffa.no.

Supersub
29-åringen kom til KFUM fra Skeid august 2019. Han setter punktum i Kåffa-trøya med 17 mål på 54 matcher. Av høydepunkter disse drøye to årene, er verdt å nevne:

  • Matchvinnermålet mot Skeid kort tid etter overgangen fra Torshov-klubben.
  • Hat trick mot Sogndal tidlig i 2020-sesongen der han etter den kampen sto med fem mål på fem kamper og var ligaens toppscorer.
  • Maktdemonstrasjon av et innhopp da han først serverte og siden scoret i 3-1-seieren mot Grorud.
  • Supersub-leveranse av ypperste klasse der han på løpende bånd satte inn scoringer kort tid etter innhoppmot Sandnes Ulf, Ull/Kisa, Start og Fredrikstad høsten 2021. Den siste i den rekka var en klassescoring som kommer høyt opp i en kåring av årets KFUM-mål.

- Personlig står nok hattricket mot Sogndal igjen som et høydepunkt. Men seieren mot FFK i kvaliken, og den atmosfæren det var på stadion og gleden i laget, kommer til å være et minne for livet, sier David som ble klubbens toppscorer i 2020 med åtte mål på 16 kamper fra start.

Om fotballkarrieren videre, sier han:

- Nå skal jeg først slappe av og nyte julen før jeg bestemmer meg for hva 2022 bringer, men jeg er nok ikke ferdig med å score mål helt enda.

Tøft år
Trener Jørgen Isnes er takknemlig for tida han har fått ha målgarantist Tavakoli i sine rekker.

- David har nok en gang vist at han er en målscorer av rang. Smartnessen og rutinen hans har vært verdifull på og utenfor banen. I periodene hvor han var som hvassest ble han helt avgjørende for sluttresultatet i sesongen. Dessverre har det vært et tøft år med sykdom/skader, men jeg husker meget godt hvor mye han la ned i 2020-sesongen for å være en enda bedre versjon av seg selv, sier Isnes.

Spissen ble linket til den iranske toppklubben Tractor SC i fjor (9. plass i ligaen i skrivene stund), en klubb med et publikumssnitt på nærmere 50 000. Tractor-fansen bombarderte en periode både Instagram-kontoen til KFUM og Tavakoli selv. Det gikk så langt at sistnevntes Instagram-konto måtte stenge.

- Ser vi deg signere for Tractor nå?

- Haha. Det vært på de siste ukene, så aldri si aldri, sier David med et stort smil.

Takk for innsatsen, David!

Vi anbefaler også denne podkastepisoden der Tavakoli besøker Dagsavisen-podkasten Trikkeligaen.

GP8A2945.jpeg
KÅFFA-GUTT, HEI! David leder an i Kåffa-ropet etter seieren mot Fredrikstad hjemme i høst.
_P8A2500.jpeg
TAKKER FOR INNSATSEN: Isnes takker David for innsatsen i KFUM-drakt. Her etter kampen mot Ull/Kisa der Tavakoli scoret overtidsmålet som sørget for årets første borteseier.


 

Annonse fra Obos-ligaen: