Fire innhopp - fire scoringer!

Superinnbytter Tavakoli ble matchvinner etter at Robin ga oss ledelsen i første omgang.

KFUM-FFK 2-1 (1-1). Det var et KFUM-lag med selvtillit som gikk løs på dagens utfordring etter to strake borteseire og sju poeng på siste tre.

Fredrikstad hjemme på Ekeberg er blant sesongens go’biter, og starten på det vi har kalt «høsttrippelen» med hjemmekamper mot Kristiansund (NM) og Grorud som de neste to matchene hjemme på eget gress.

FFK anno 2021 er en tøff nøtt å knekke, og et godt knepp opp fra lagene vi har møtt de siste rundene. Østfoldingene har lagt seg til helt i toppen og ypper om et opprykk i comebacksesongen på nivå to i norsk fotball.

Hammer i troppen
Jørgen Isnes gjorde én endring på laget som startet mot Start sist. Inn med Dodou og ut med Flekka på den ene backen. Ellers var dagens opptur før kampstart å se stopper Hammer tilbake i troppen.

Det var en annen stopper som skulle komme til kampens første sjanse. Vår gode og målfarlige forsvarsbauta, Jesper Taaje, banket ballen i tverrliggeren etter en dødball før det var spilt fem minutter. Også gjestene fra Fredrikstad kom seg tidlig til brukbare muligheter.

Etter en frisk åpning roet det hele seg litt ned, men Taaje var målsugen også denne ettermiddagen. Da klokka nærmet seg 20 minutter fikk vi et hjørnespark. Keivan lempet læret inn først en gang, så en gang til, mot bakerste. Taaje steg til værs, fikk satt panna på ballen, men dessverre utenfor.

Dødballmål begge veier
Men en KFUM-dødball skulle til slutt gi tellende resultat. I det 25. spilleminutt. Igjen med Keivan som servitør fra cornerflagget.

I et tett befolket felt landet ballen i beina til Robin. Han tverrvendte og fikk dunket ballen i nettet. 1-0.

Det var en omgang der det bølget fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å sette sjanser i åpent spill.

I stedet skulle også FFK få sin scoring på en dødball noen minutter før pause. Et frispark ble svingt inn i feltet og stopper Mads Nielsen forlenget ballen i mål med panna.

Tavakoli igjen
FFK spilte seg til den første sjansen etter hvilen, men Kåffa fikk etter hvert mer tak i kampen og spilte seg igjen til en rekke dødballer der Keivan måtte i sving.

Omtrent halvveis i omgangen gjorde begge lag et par bytter. Inn for KFUM kom Tore og David. Begge to skulle raskt marker seg.

Og om noen ikke har fått det med seg - sistnevnte er i form! Målform!

Etter fem minutter på banen, fant han seg plass ute til høyre. Etter å ha ropt på ballen et par ganger vippet Sortevik kula over til David - og fra skrått hold dunket han til.

En perle av en scoring! Fjerde innbytterscoring på fire kamper!

Sjekk denne Tavakoli-rekka her:

• Sandnes Ulf: Inn i 66. minutt, scoring i det 71. minutt.
  • Ull/Kisa: Inn i det 65. minutt, scoring i det 90. minutt.
  • Start: Inn i det 69. minutt, scoring i det 73. minutt.
  • FFK: Inn i det 66. minutt, scoring i det 71. minutt.

Sluttspurt fra FFK
Gjestene forsøkte å løfte spillet i minuttene som fulgte, men Kåffa spilte klokt og disiplinert.

Like før slutt fikk FFK en god skuddmulighet, men rett i brystkassa til Tavakoli som gjorde jobb foran eget mål denne gangen.

Dermed kunne vi til slutt juble for nok en trepoenger - den tredje på rad. Med ti poeng på de siste fire kampene er grunnlaget lagt for en morsom fotball-høst.

Lørdag møter vi Raufoss borte og og onsdag om en uke blir det cupfest på Ekeberg.

Alle foto: Guttorm Lende